La vicealcaldessa d’Alacant: “El lloc de les mascletaes és els Estels, és la tradició i tenim el compromís de mantindre-la”

Mari Carmen Sánchez (Cs) apunta que la font de Llevant està protegida durant tot l’any de les circumstàncies a les quals està exposada, com el pas del TRAM

La vicealcaldessa d'Alacant, Mari Carmen Sánchez, intervé en 'Les Notícies del Matí' des d'Alacant / À Punt NTC

La vicealcaldessa d’Alacant, Mari Carmen Sánchez, ha insistit aquest dijous en el fet que les mascletaes continuaran disparant-se a la plaça dels Estels perquè la font està prou protegida dels efectes que de les mascletaes i perquè la tradició indica que aquest és el lloc on s’han d’ubicar. El bipartit alacantí, integrat pel seu partit (Ciutadans) i el PP, “té el compromís de mantindre les tradicions” de la ciutat.

Així ho ha remarcat Sánchez durant la seua intervenció aquest dijous en Les Notícies del Matí: “El lloc de les mascletaes és la plaça dels Estels, perquè eixe lloc forma part de les tradicions”, apuntava la també regidora de Turisme.

Durant la seua intervenció en la ràdio d'À Punt, ha defensat que la font de Llevant, on ja s’han instal·lat les mampares, està protegida de les mascletaes, però també dels riscos a les quals està exposada tot l’any, entre els quals ha citat el pas subterrani del TRAM.

“Les mascletaes sempre s’han fet a la plaça dels Estels”, recordava, alhora que afegia que la justícia ha donat la raó a l’Ajuntament d’Alacant i ha descartat que les disparades es traslladen a un altre emplaçament de la ciutat, com demanava als jutjats la plataforma cívica Salvem el Nostre Patrimoni.

D’aquesta manera, Sánchez eixia al pas de la polèmica que ha generat el fet de mantindre les disparades en aquesta plaça i que, fins i tot, va suscitar un informe de Cultura, en què, aquest mateix mes de juny, demanava al consistori un detall de les mesures de protecció de la font, declarada bé d’interés cultural i, fins i tot, deixava la porta oberta a un altre emplaçament. Una proposta que, tant els responsables municipals com el Partit Popular, han descartat amb rotunditat des del primer moment.

Bona ocupació turística en les últimes setmanes

D’altra banda, i pel que fa a les previsions turístiques que poden comportar les Fogueres, que inicia el gros de les festes el pròxim cap de setmana, Mari Carmen Sánchez no ha volgut fer cap previsió de l’afluència de visitants que pot rebre la ciutat, però ha augurat bones xifres basant-se en l'ocupació durant la Setmana Santa i els últims caps de setmana.

“En Setmana Santa ja es van batre rècords, en assolir el 100% d’ocupació a Alacant. A més, els últims tres caps de setmana, de temporada mitjana, hem arribat a tindre un 100% d’ocupació durant el cap de setmana”, exposava la vicealcaldessa.

Per tant, aquests motius fan pensar a Mari Carmen Sánchez en una bona ocupació durant les Fogueres, sobretot tenint en compte que el 2019, l’últim any en què es van celebrar les festes per Sant Joan, van arribar a la ciutat un milió de visitants i que enguany el dia 24 de juny és festiu a tota la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, la vicealcaldessa ha apuntat que la ciutadania té moltes ganes de festa, després de dos anys d’espera. 

També et pot interessar

stats