El VI Feminari fa palesa la divisió del PSOE davant la llei trans

Lambda ha denunciat la "transfòbia" d'un dels debats i Compromís s'ha desmarcat per la postura expressada per la consellera Bravo en relació amb la llei trans per "no ser la postura del Botànic"

Gabriela Bravo i Carmen Calvo, aquest divendres, en un diàleg al VI Feminari
Gabriela Bravo i Carmen Calvo aquest divendres en un diàleg al VI Feminari / Dival
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
24 de setembre 2022 - 18:46 Actualitzat: 25 de setembre 2022 - 17:36

La participació d'algunes ponents pròximes al partit socialista en el VI Feminari de València, organitzat per la Diputació de València aquest cap de setmana al Teatre Principal, ha encés les xarxes pel posicionament “transfòbic” d’algunes de les seues participants.

El col·lectiu Lambda ha sigut el primer a denunciar els fets. Tot interpel·lant directament Toni Gaspar i Carlos Fernández Bielsa, president i vicepresident de la Diputació respectivament, per a conéixer si “l’organització d’una taula obertament trànsfoba i contrària a l’alineament del partit implica que hi donen suport”. A més, qüestionen si “és legítim finançar actes com aquest amb els diners per a igualtat".

En aquest context, Damián López, secretari de polítiques LGTBI del PSPV-PSOE, ha lamentat que hi haja persones en el partit que “no sumen” i ha recordat que “la llei trans està en camí i que aquestes persones no la canviaran”.

Des de la sectorial LGTBI estatal del partit socialista, encapçalada per Víctor Gutiérrez, també s’han desvinculat de les opinions de les participants en el congrés i han recalcat que “no representen la posició del PSOE”, fermament compromesa amb la llei LGTBI i trans.

La llei trans és un atac frontal contra els drets de la dona Gabriela Bravo - Consellera de Justícia, Interior i Administració Pública

Convidada a participar en un diàleg amb l'exvicepresidenta de l’executiu espanyol Carmen Calvo, la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha afirmat aquest divendres que la llei trans és "un gran error, com està conceptuada i com està plantejada”.

Segons Bravo, el plantejament de la llei “és realment preocupant”, perquè “perjudica una part del col·lectiu, discrimina les lesbianes” i considera que “és un atac frontal contra els drets de la dona: desnaturalitzar el concepte biològic del sexe, a parer meu, és una aberració".

Bravo ha afegit que espera que aquesta normativa s'ature "si no al Congrés, en algun possible Tribunal Constitucional".

Cal recordar que Calvo va encapçalar les veus crítiques entre els socialistes durant la confecció de l’esborrany de la llei trans i va manifestar la seua preocupació per l'autodeterminació de gènere en considerar que podien estar en risc “els criteris d’identitat de 47 milions d’espanyols”.

Per la seua banda, Alberto Ibáñez, coportaveu d’Iniciativa-Compromís, ha criticat en les xarxes l’ús partidista de la Diputació de València per part del PSPV i ha suggerit l’abolició de la institució per a posar fi a aquestes pràctiques.

La coalició valencianista, en aquesta línia, ha remarcat que la postura expressada per la consellera Bravo no és la del govern del Botànic.

També et pot interessar

stats