Més de 200 col·lectius retrauen al PSOE la seua "transfòbia" i demanen una llei trans estatal

La Federació Plataforma Trans anima al boicot dels actes convocats pel partit amb motiu del mes de l'Orgull LGTBI.

Més de 200 col·lectius retrauen al PSOE la seua "transfòbia" i demanen una llei trans estatal
Més de 200 col·lectius retrauen al PSOE la seua "transfòbia" i demanen una llei trans estatal

Més de dos-cents col·lectius trans, LGTBI, feministes i de caràcter social d'Espanya i les seues famílies han demanat per carta a la Comissió Executiva Federal del PSOE que es rectifique el contingut del document "transfòbic" del seu argumentari filtrat a les xarxes, al mateix temps que exigeixen una llei trans estatal "ja".

A més, sol·liciten una reunió amb la ministra d'Igualtat, Irene Montero, i suggereixen als activistes i simpatitzants LGTBI que no participen en els actes convocats amb motiu del mes de l'Orgull LGTBI organitzats pel PSOE, ni convidar a representants d'aquest partit en esdeveniments organitzats per entitats LGTBI i trans mentre no es retracten.

Segons ha explicat Mar Cambrollé, presidenta de la Federació Plataforma Trans, més que document, el que ha publicat pel PSOE "és un pamflet transfòbic". El document, Arguments contra les teories que neguen la realitat de les dones, va ser difós pel PSOE en xarxes socials després d'haver sigut enviat als seus quadres i militants.

En aquest argumentari de quatre pàgines, els socialistes apunten que el dret a l'autodeterminació de gènere que, al seu judici, "desdibuixa les dones com a subjecte polític i jurídic” i posa en risc els seus drets, les polítiques públiques d'igualtat entre dones i homes i els assoliments del moviment feminista.

Per a Cambrollé aquest posicionament posa en dubte la credibilitat d'un govern que ha inclòs en els seus compromisos programàtics la tramitació d'una llei trans estatal.

Per això, des de la Federació Plataforma Trans es reclama una rectificació al PSOE i que el president del govern, Pedro Sánchez, es desmarque del text i que pose ja una data per a tramitar una llei trans estatal “que no pot esperar més".

També et pot interessar

stats