El VI Feminari de València debat sobre "Dona, feminisme i democràcia"

La filòsofa Amelia Valcárcel serà l’encarregada d’impartir la conferència inaugural 

Vé Feminari de la Diputació de València
Imatge del V Feminari de la Diputació de València / Diputació de València

Per sisé any consecutiu, aquest divendres i dissabte la Diputació de València organitza el Feminari, un congrés sobre feminisme que es descansa en la història i les genealogies del feminisme valencià, per a col·laborar en la construcció de coneixement i pensament feminista capaç de donar resposta als nous reptes i realitats.

Després d’una cinquena edició dedicada als "Reptes feministes després d’una pandèmia", enguany l'organització ha decidit reflexionar sobre la situació de les dones i el moviment feminista, però també de la democràcia.

La sessió inaugural —"Civilització feminista: símptomes, resultats i mutacions"— serà a càrrec de la filòsofa Amelia Valcárcel, una figura molt reconeguda dins del moviment feminista espanyol.

El Feminari es durà a terme durant aquest divendres i el matí de demà dissabte i comptarà amb la presència de personalitats lligades al moviment feminista com ara l'exministra d’Igualtat Carmen Calvo o la consellera de Justícia, Gabriela Bravo. Alguns temes que es tractaran són la salut amb mirada feminista, la violència contra les dones com a arma de guerra, i la dona com a subjecte constitucional de justícia, entre altres.

Clausurarà l’acte una actuació musical de Cecilia Huerta i Liam Joyce.

També et pot interessar

stats