El V Feminari aborda els reptes feministes després de la pandèmia

L'exvicepresidenta Carmen Calvo tanca hui el congrés de la Diputació de València, centrat enguany en temes com la coeducació i la prostitució

Vé Feminari de la Diputació de València
Vé Feminari de la Diputació de València / Diputació de València

El Teatre Principal de València acull aquest cap de setmana el cinqué Feminari organitzat per l'àrea d'Igualtat de la Diputació de València, que torna a la presencialitat després de mesos de restriccions a causa de la Covid-19, per a analitzar els reptes feministes després de la pandèmia.

El congrés, que es clausura aquest dissabte, aborda enguany temes com la coeducació, l'emprenedoria, la prostitució i les polítiques d'igualtat. Entre les ponents, hi ha la presidenta de CEV València, Eva Blasco; la secretària de Formació, Ocupació i Igualtat d'UGT-PV, Pilar Mora; la filòsofa i escriptora Rosa María Rodríguez Magda; l'escriptora María Murnau; l'actriu Rosana Pastor; i l'exvicepresidenta del Govern Carmen Calvo, que tancarà el Feminari amb la conferència "Com eixim d'aquesta?".

Així, durant dia i mig, el Feminari torna a convertir-se en espai de debat i reflexió sobre els reptes de les dones, en aquesta ocasió en ple trànsit cap a una nova normalitat en la qual "no es contempla fer passos arrere en el camí cap a la igualtat real entre dones i homes", han recalcat des de l’organització.

Respecte a les taules de debat d’aquest dissabte, la primera estarà enfocada a la cultura audiovisual i hi intervindran Yolanda Domínguez, artista visual experta en comunicació en gènere; l'actriu valenciana Rosana Pastor i l'escriptora, il·lustradora i divulgadora María Murnau.

La segona, amb el títol "L'explotació sexual", abordarà la prostitució abans i durant la pandèmia, l'atenció i protecció a les víctimes d'explotació sexual i la "falsa llibertat del cos venut". La presidenta de l'associació solidària ASFA, Maura von Fürth; la directora territorial de la Fundació Apip-Acam, Yolanda Tornero, i la filòsofa i escriptora Rosa M. Rodríguez Magda seran les ponents.

L'exvicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, pronunciarà la conferència "Com eixim d'aquesta?" a les 13:00 hores, abans de la clausura a càrrec de la diputada d'Igualtat, Eli García, i el tancament musical a càrrec de Jazz Woman, autores de la banda sonora d'aquesta nova edició del Feminari.

També et pot interessar

stats