El valencià Víctor Camino, favorit per a liderar les Joventuts Socialistes d'Espanya

Al voltant de 9.200 militants estan citats a participar en aquestes primàries

El candidat a la secretaria general del Joventut Socialistes d'Espanya, el valencià Víctor Camino, en un acte de campanya
El candidat a la secretaria general del Joventut Socialistes d'Espanya, el valencià Víctor Camino, en un acte de campanya / @VictorCaminoVlc

Les Joventuts Socialistes d'Espanya celebren aquest diumenge eleccions primàries per primera vegada per a triar al nou líder entre dos candidats: el secretari general dels Joves Socialistes de València, Víctor Camino, i el seu homòleg madrileny, el diputat autonòmic Javier Guardiola.

Tots dos s'han postulat per a substituir l'actual secretari general de Joventuts Socialistes estatals, Omar Anguita, elegit el 2017. Anguita ja ha complit 31 anys, l’edat límit per a exercir el càrrec.

Vora 9.200 militants socialistes estan citats a participar en aquestes eleccions en els 271 centres habilitats per tot l’estat. 

El candidat valencià, politòleg que actualment treballa com a responsable de comunicació digital en l'equip del president de la Generalitat, Ximo Puig, es presenta com a favorit perquè té el suport de la majoria de les federacions socialistes.

Amb la seua candidatura "De la utopia a l'acció", Camino pretén impulsar "propostes concretes" sobre assumptes que preocupen el jovent, com "la lluita contra la desigualtat, contra el terrorisme masclista, la precarietat laboral, els drets LGTBI o una transició ecològica justa".

El madrileny Javier Guardiola, que exerceix com a diputat en l'Assemblea de Madrid des de 2019, també reivindica una "mirada juvenil" per a abordar assumptes com la transició ecològica o la discriminació que pateixen les dones i el col·lectiu LGTBI.

El Congrés de Joventuts Socialistes d'Espanya, on es ratificarà al nou secretari general triat en primàries, serà els dies 10, 11 i 12 de desembre.

També et pot interessar

stats