València inicia la via judicial contra el govern central per “l’incompliment” de les aportacions d’aigua a l’Albufera

El portaveu del govern (PP i Vox) acusa el ministeri de “maltractament constant” cap al llac, que defineix com a “l’entorn natural més preuat”

Reunió garantir recursos hídrics Albufera
Un capvespre a l'Albufera, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

L'Ajuntament de València ha ordenat a l'assessoria jurídica municipal que inicie les “accions judicials” contra el govern espanyol, concretament “contra el Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic”, per la seua “inactivitat” i “consegüent incompliment” respecte a “les aportacions hídriques, l'aportació del cabal ecològic” al llac de l'Albufera.

Així ho ha anunciat este divendres el portaveu municipal del PP, Juan Carlos Caballero, en la roda de premsa posterior a la junta de govern local: “Hem adoptat un acord important en defensa de la protecció del nostre entorn natural més preuat, el llac de l'Albufera”, ha afirmat.

El portaveu del govern que integren PP i Vox ha assenyalat que eixa decisió s'ha adoptat en vista del “conflicte ocasionat pels incompliments i el maltractament constant que ha provocat el Ministeri de Transició Ecològica cap al llac”.

Per a Juan Carlos Caballero hi ha “incompliments” d'eixe departament respecte “als compromisos als quals s'havia compromés i que estan negre sobre blanc en el Pla Hidrològic”.

L'Ajuntament actuarà amb totes les eines que té a la seua disposició, legals i judicials, per a defensar l'Albufera Juan Carlos Caballero - Portaveu municipal del PP a València

“Han sigut incomplits, traspassant tots els terminis”, ha afirmat el portaveu popular. Juan Carlos Caballero ha asseverat que el consistori valencià “actuarà amb totes les eines que té a la seua disposició, legals i judicials, per a defensar l'Albufera i la supervivència” de l'“entorn natural més preuat” de València.

“A l'Ajuntament de València ens posicionarem sempre al costat de la defensa del nostre llac i de la supervivència i la protecció del llac”, manifestava. “Per tant, exigirem al govern d’Espanya que complisca amb els acords que havia adoptat i que estan recollits negre sobre blanc”, ha insistit el regidor.

També et pot interessar

stats