Unides Podem preveu que es genere un efecte "bola de neu" en l'aplicació de la taxa turística

Ferran Martínez destaca que l'efecte de l'impost sobre la demanda és "neutre" i que s'incrementarà el PIB del turisme per a generar recursos cap a un model sostenible

Entrevista a Ferran Martínez en 'Les notícies del matí'

Unides Podem es mostra optimista pel que fa a l'aplicació de la taxa turística a la Comunitat Valenciana. Els partits del Botànic presentaran en les Corts de manera "imminent" l'acord per a implantar aquest impost que ha alçat tot el sector hoteler. Però malgrat aquest malestar, el portaveu adjunt d'Unides Podem, Ferran Martínez, considera que acabaran sent majoria els municipis que l'apliquen.

Ferran Martínez ha explicat a Les notícies del matí que encara que al principi "seran pocs" els ajuntaments els que apliquen aquest tribut voluntari de caràcter municipal, quan la resta vegen que tenen "més recursos" per a fer política, "es generarà un efecte de bola de neu". Per això considera, que seria significatiu que "València fera el pas avant" en l'aplicació de la taxa perquè després se'n sumaren uns altres.

Encara que reconeix que des d'Unides Podem eren més ambiciosos amb el model de taxa turística, "estem moderadament satisfets perquè no sent l'impost que volíem és un pas avant i hi haurà més passos avant quan es veja l'impacte positiu i es reduirà temors".

Recursos per a un model de turisme sostenible

El portaveu adjunt d'Unides Podem ha remarcat que l'efecte de l'impost turístic sobre la demanda és "neutre" i, per tant, "aquesta recaptació és una aportació més al PIB del turisme, que s'incrementarà". Uns recursos que reforçaran un model turístic "sostenible que valora criteris de qualitat" i que, segons el parer de Martínez, "és un model que té més futur".

Estarà pautat per la llei a què pot destinar-se el que es recapte amb aquesta taxa i s'han establit una sèrie d'objectius, com l'afecció ambiental de l'activitat turística, la millora del patrimoni cultural, habitatge públic o per a tractar de minorar els efectes sobre la precarietat laboral del sector.

La llei naixerà amb una moratòria des de la seua aprovació i entraria en vigor al final de l'any que ve. Martínez ha explicat que amb aquesta moratòria "tenim un gest amb els sectors que diuen que no és un bon moment per a aplicar-la", però al mateix temps era una necessitat "purament tècnica" per a crear la infraestructura legal per a la recaptació de l'impost a la Conselleria d'Hisenda.

Confiança en Oltra

Ferran Martínez també ha parlat sobre la pressió de l'oposició que està demanant en ple la dimissió de Mónica Oltra per la possible citació com a investigada en el cas dels abusos de Luis Eduardo Ramírez, qui va ser el seu marit.

Creu que aquest assumpte no afectarà el Botànic, que s'ha de concentrar en la "gestió dels problemes com la guerra i les seues conseqüències i no ha de desviar el focus".

Martínez afirma que s'ha de ser respectuós amb els procediments de la justícia i ha destacat "la confiança en la vicepresidenta Oltra", ja que "mai ens ha donat motius per a posar en dubte aquesta confiança".

D'altra banda, quan queda any per a les eleccions, ha dit que Unides Podem no té clar qui serà el candidat, perquè s'ha de decidir en primàries, però ha mostrat la seua "plena confiança en el treball del vicepresident Hèctor Illueca que em sembla una figura rellevant".

També et pot interessar

stats