Unides Podem porta Vox a la Fiscalia per un delicte d'odi contra el col·lectiu LGTBI

Denuncien davant la Fiscalia de Madrid la petició d'informació sobre les xarrades LGTBI en els col·legis.

Unides Podem presenta la denúncia davant de la Fiscalia de Madrid
Unides Podem presenta la denúncia davant de la Fiscalia de Madrid

Unides Podem-EU Madrid en Peu ha denunciat davant la Fiscalia la petició d'informació que la formació d'extrema dreta Vox ha realitzat a la Comunitat de Madrid sobre les persones que imparteixen les xarrades LGTBI en els col·legis, una demanda que consideren "una claríssima intimidació per al col·lectiu" susceptible d'incórrer en un delicte d'odi, en els termes que arreplega l'article 510 del Codi Penal.

La formació entén que al darrere d'aquesta petició d'informació  hi ha "una caça de bruixes" perquè pretén "acoquinar" tant els professionats dels tallers –l'associació COGAM– com les escoles que els sol·liciten. "És la nostra obligació usar totes les eines de l'estat de dret per a no normalitzar el que és completament inadmissible" ha defés la diputada i activista d'Unides Podem, Beatriz Gimeno, en declaracions als mitjans de comunicació.

Gimeno considera que aquesta petició d'informació de Vox té com a únic motiu "la persecució i fomentar l'odi" i ha criticat les iniciatives semblants que ha iniciat la formació d'extrema dreta a la Comunitat Valenciana i Andalusia –en aquest cas, pel que fa als tècnics que treballen en violència masclista– per a la "depuració ideològica de les persones que desenvolupen aquestes activitats".

Per la seua part, la parlamentària Sol Sánchez ha recordat que a Espanya "s'intenten suïcidar quasi mil joves adolescents cada any", segons l'Observatori de la LGTBIfòbia a Espanya, una realitat davant la qual cosa entén que no es poden consentir aquests "passos arrere" el quals considera "una autèntica vergonya".

També et pot interessar

stats