Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

Unides Podem insta el Consell i el govern espanyol a lluitar contra el racisme institucional en lleis i discursos

Podem i Esquerra Unida han presentat aquesta proposició no de llei en les Corts

Imatge de la concentració amb motiu del Dia Internacional contra el Racisme / À Punt NTC

El grup parlamentari Unides Podem ha presentat una proposició no de llei en les Corts en la qual insta el Consell i el govern espanyol a "lluitar contra totes les formes de racisme, especialment contra l'institucional, que s'articula de manera sistemàtica a través de lleis o discursos".

En el marc del Dia Internacional contra el Racisme, la diputada Irene Gómez ha insistit en la necessitat de començar a treballar per a erradicar el racisme institucional. Gómez ha posat l'accent en el fet que la societat i les institucions han de treballar per a poder erradicar "totes les formes de racisme" i frenar la "progressiva normalització" dels discursos d'odi, que la diputada ha identificat amb els partits d'extrema dreta, i ha denunciat que s'han instal·lat en les institucions "a tots els nivells".

La proposició no de llei presentada per Unides Podem demana garantir que s'escolten les veus de les persones amb un origen racial o ètnic minoritari i reclama oferir al personal sanitari i administratiu de serveis d'urgències formació periòdica sobre els prejudicis inconscients, inclosos els relacionats amb l'origen racial i ètnic.

Unides Podem també ha reclamat una campanya de comunicació interna específica dins de la Generalitat sobre diversitat i inclusió i l'organització d'activitats de sensibilització especials. També ha exigit al Govern central ajudes que contribueixen a donar suport a inversions que promoguen la igualtat i la inclusió i fons NextGenerationEU per a fomentar la inclusió de grups vulnerables, inclosa la població gitana i altres persones d'origen racial o ètnic minoritari.