Unides Podem-EU reitera el seu rebuig a l'ampliació del port de València

Pilar Lima i Estefanía Blanes participen en un acte al passeig marítim de València en què han exposat les raons per a oposar-se a les obres

Acte organitzat per Unides Podem-EU al passeig marítim de València
Acte organitzat per Unides Podem-EU al passeig marítim de València / Esquerra Unida del País Valencià

Unides Podem-Esquerra Unida ha insistit aquest diumenge a rebutjar el projecte d'ampliació del port de València en un context d'emergència climàtica perquè considera que "frena la regeneració de costes, danya l'Albufera i destrueix part del territori i patrimoni natural valencià".

La coordinadora de Podem, Pilar Lima, i la responsable de l'àrea institucional d'Esquerra Unida del País Valencià, Estefanía Blanes, han participat en un acte celebrat al passeig marítim de València en què han explicat les raons per a oposar-se a aquesta ampliació.

En aquest sentit, Lima ha destacat que un port més gran "no encaixa" en el model de ciutat "sostenible i amable amb les persones" de la coalició. La síndica morada també ha criticat que l'Autoritat Portuària promet unes instal·lacions "verdes" tot i que la tecnologia actual, ha assegurat Lima, "no ho permet".

Per part seua, Estefanía Blanes, ha emfasitzat que totes dues formacions volen una nova declaració d'impacte ambiental i un projecte que integre el port, les infraestructures noves que necessita i que "no done l'esquena a la ciutadania de València".

Blanes ha denunciat que "més de la meitat" de la contaminació de la ciutat de València l'origina l'activitat portuària, tant per la seua activitat directa com pel trànsit que genera al voltant.

La coalició ha presentat al Congrés una bateria de preguntes relatives a la situació i les intencions del govern estatal en relació amb l'ampliació del port de València, la declaració d'impacte ambiental, les modificacions que s'han introduït en el projecte original i la connexió ferroviària amb el port de València.

També et pot interessar

stats