Un sector del PSOE demana censurar la llei trans al Congrés Federal

La Federació Plataforma Trans, per la seua banda, ha exigit la destitució de Carmen Calvo com a presidenta de la comissió d'igualtat al Congrés

La taula redona "Avancem en feminisme", amb la presència de l'exvicepresidenta Carmen Calvo, la primera jornada del 40 Congrés Federal del PSOE
La taula redona "Avancem en feminisme", amb la presència de l'exvicepresidenta Carmen Calvo, la primera jornada del 40é Congrés Federal del PSOE / Biel Aliño (Efe)

El sector promotor de gran part de les esmenes sobre feminisme presentades a la ponència marc que el PSOE aprovarà en el seu 40 Congrés Federal ha dirigit una carta al miler de delegades i delegats del conclave per a aconseguir suport als seus postulats. Així busquen, entre altres coses, que se censure la llei trans, l'avantprojecte de la qual va aprovar el govern de coalició espanyol el mes de juny passat.

Les autores d'aquesta carta asseguren que, si no es dona suport a les esmenes que han presentat, aquest conclave suposarà "la ruptura del PSOE amb l'agenda feminista" i una aposta pels "postulats identitaris de gènere".

Entre les propostes de canvi destaca el rebuig a la llei trans estatal que prepara el Ministeri d'Igualtat, que garantiria l'autodeterminació de gènere, un concepte que aquest sector nega perquè "no existeix com a apunt registral en cap documentació administrativa".

En aquesta línia, les autores de l'escrit asseguren que el bloc LGTBI de la ponència socialista suposa "l'eliminació jurídica del sexe", que interpreten com una "negació de la realitat material d'homes i dones" i "esborrar jurídicament" la desigualtat "per raó de sexe".

Organitzacions trans demanen la destitució de Calvo

La Federació Plataforma Trans, per la seua banda, ha demanat la destitució de Carmen Calvo, exvicepresidenta del govern espanyol i actual presidenta de la comissió d'igualtat del Congrés. Aquesta organització basa la petició en el darrer informe de l'Assemblea del Consell d'Europa, que assenyala Calvo pel seu discurs "extremadament hostil" i posiciona Espanya com un país "que violenta les persones trans".

Mar Cambrollé, presidenta de la federació, ha alertat que la presència de la diputada socialista com a presidenta de la comissió d'igualtat suposa un perill "per a les dones, el col·lectiu LGTBI, la democràcia i el PSOE".

També et pot interessar

stats