Zapatero confia que el Congrés Federal del PSOE òbriga la porta a l'abolició de la prostitució

L'erradicació d'aquesta "esclavitud i dominació històrica" és una de les 7.000 esmenes que votaran aquest dissabte un miler de delegats i delegades socialistes

L'expresident José Luis Rodríguez Zapatero i el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá
L'expresident José Luis Rodríguez Zapatero i el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá / Biel Aliño (Efe)

L'expresident del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, s'ha mostrat aquest dissabte "confiat" que el 40é Congrés Federal del PSOE òbriga de manera definitiva la porta a l'abolició de la prostitució i a la fi d'aquesta "esclavitud i dominació històrica".

Zapatero ha citat la diputada del Partit Republicà Radical i sufragista Clara Campoamor, que va afirmar que la prostitució era una "aberració ètica", i ha posat l'accent en el compromís històric del PSOE amb el feminisme. La proposta, que es votarà en forma d'esmena aquesta vesprada, està ben present en aquest conclave.

Així, el secretari general del PSPV, Ximo Puig, que presideix el Congrés, ha apostat aquest dissabte per "acabar amb la prostitució" i ha reivindicat dones socialistes valencianes com Carmen Alborch i Maria Cambrils. En aquesta línia, l'exvicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha reivindicat que Espanya lidere l'abolició de la prostitució, comparant aquest canvi legislatiu amb el de l'aprovació del matrimoni igualitari que va fer possible Zapatero.

El 40é Congrés Federal ha començat oficialment aquest dissabte a les 10:30 hores amb la constitució de la mesa que dirigirà els debats, votacions i el desenvolupament d'aquest conclave que decidirà la nova executiva del secretari general socialista, Pedro Sánchez. Un miler de delegats i delegades votaran aquest diumenge la composició dels nous òrgans de direcció, la ponència política i els nous estatus del PSOE, amb un total de 7.000 esmenes.

La primera intervenció ha sigut la del secretari general del PSPV, Ximo Puig, que presideix la mesa. El líder dels socialistes valencians ha donat la benvinguda a la militància a la ciutat de València i ha recordat el seu passat com a capital de la Segona República. Puig ha emfatitzat que aquest és un "congrés de cohesió".

També et pot interessar

stats