Un jutjat de València investiga Cristina Seguí per difondre el vídeo de les menors presumptament violades a Burjassot

La Fiscalia de València i l'associació de consumidors Facua han denunciat l'exdirigent de Vox per compatir les imatges

L'exdirigent de Vox i presidenta de l'associació Gobierna-te Cristina Seguí en una imatge d'arxiu
L'exdirigent de Vox i presidenta de l'associació Gobierna-te Cristina Seguí en una imatge d'arxiu / Europa Press

El jutjat d'instrucció número 6 de València ha obert una investigació contra l'exdirigent de Vox i presidenta de l'associació Gobierna-te Cristina Seguí per la publicació d'un vídeo personal de les dues menors que van denunciar una violació en grup a Burjassot (Horta Nord). Per la presumpta agressió sexual, el passat 16 de maig, es va detindre set menors d'entre 15 i 17 anys i un jove de 18, que estan en llibertat vigilada.

La Fiscalia Provincial de València va denunciar Seguí al novembre, com a resultat d'una investigació de la secció de delictes d'odi del ministeri públic. Considera que els fets podrien ser constitutius d'un delicte contra la intimitat, tipificat en els articles 197 i següents del Codi Penal, i un delicte d'odi, recollit en l'article 510.1.

Juntament amb la investigació penal de la Fiscalia, l'associació de consumidors Facua va denunciar l'exdirigent de Vox en l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) per la difusió a Twitter i Telegram del vídeo, que permet identificar les menors. En ell les dues joves parlen amb una amiga, també menor, comentant el cas en un directe d'Instagram que gravar i difondre l'entorn dels acusats.

Facua ha aportat a la Fiscalia certificats digitals dels missatges publicats per Seguí en Twitter i Telegram. Segons ha informat l'associació, tot i que la denunciada va retirar el vídeo a instàncies de l'AEPD, va publicar-ne un altre amb els rostres pixelats que continuava permetent la identificació de les víctimes per la resta de dades personals que apareixen en la gravació.

També et pot interessar

stats