Un ex alt càrrec de Sanitat en l'etapa de Camps: "La Gürtel ens va enganyar"

L'antic sotssecretari de la Conselleria de Sanitat, Rafael Peset, es confessa víctima de les maniobres d'Álvaro Pérez, a qui va contractar per a organitzar una gala de premis

L'ex sotssecretari de la Conselleria de Sanitat, Rafael Peset, durant la declaració
L'ex sotssecretari de la Conselleria de Sanitat, Rafael Peset, durant la declaració / À Punt NTC

La Gürtel va enganyar la Generalitat. És la tesi que ha defensat durant tres hores de declaració a l'Audiència Nacional Rafael Peset, que va exercir com a sotssecretari de la Conselleria de Sanitat en temps del PP de Francisco Camps. Peset ha rebutjat haver beneficiat empreses de la trama en les adjudicacions relacionades amb la gala dels premis Salut i Societat en 2006 i 2007.

Segons l'ex alt càrrec, la Gürtel va estafar el Consell, sense que el govern valencià se n'adonara. I ha recordat que els supòsits líders de la trama han reconegut en el judici que "van crear" societats "amb administradors diferents i amb objectes diferents a fi d'enganyar l'administració". Peset ha defensat la seua gestió i la del departament, rebutjant qualsevol indici d'irregularitat, fins al punt, ha explicat d'haver retornat una factura a una de les seues empreses. D'altra banda, ha declarat que mai" van rebre indicacions de fer res incorrecte.

No és la primera vegada que un acusat introdueix la idea de l'engany en el judici. Fa uns dies, qui va ser sotssecretari d'organització del PP valencià i secretari autonòmic de l'Esport, David Serra (condemnat per una altra peça del cas), va assenyalar que l'home de la trama a València, Álvaro Pérez El Bigotes, "va tindre capacitat i habilitat d'enganyar moltíssima gent".

Peset ha explicat que van contractar amb l'empresari perquè "diversos companys" li van recomanar la societat Orange Market, si bé ha negat que el coneguera i ha reduït tot contacte a una única reunió en el seu despatx.

Com també van fer els tres exconsellers acusats –Alicia de Miguel, Manuel Cervera i Luis Rosado–, Peset ha negat haver rebut cap indicació de Camps per a contractar a Álvaro Pérez perquè, segons ha explicat, en els huit anys que va treballar en la Generalitat no va parlar amb ell. També ha negat haver rebut cap ordre del conseller de Sanitat.

També et pot interessar

stats