El Tribunal Constitucional rebutja el recurs del PP i ratifica el decret llei valencià d’habitatge

La sentència confirma que no entra en conflicte ni amb competències estatals ni amb el dret a la propietat, com denunciaven els populars

Les dues finques del carrer Túria València que vol comprar un fons voltor
Les dues finques del carrer Túria València que vol comprar un fons voltor / À Punt NTC

Una sentència del Tribunal Constitucional ha ratificat el decret llei 6/2020, de 5 de juny, del Consell, per a l'ampliació d'habitatge públic mitjançant l'exercici del dret de tempteig per part de la Generalitat, contra el qual el PP va recórrer al setembre del 2020.

L’anunci l’ha fet aquest diumenge al matí el vicepresident segon del Consell i conseller d'Habitatge, Héctor Illueca, en un acte de Podem a Madrid sobre el dret a l’habitatge, on ha declarat que el recurs del PP “ha sigut un fracàs” i que els populars només pretenien que el Consell “no poguera posar més habitatges a disposició de la gent humil”.

Aquesta sentència dona la raó al Consell confirmant que el decret llei està justificat davant de la manca d’accés a l’habitatge, agreujada per la pandèmia, i que no entra en conflicte ni amb competències estatals ni amb el dret a la propietat, i tomba així les al·legacions que presentaren 53 de senadors del PP. 

Illueca ha subratllat que és “la primera vegada en dècades” que s'adquireix habitatge públic a la Comunitat Valenciana i ha recordat que només en aquesta legislatura el parc públic s’ha ampliat en més de 1.200 habitatges. El seu predecessor, Rubén Martínez Dalmau, va ser l’artífex de la norma que ara es ratifica.

El també candidat a la presidència de la Generalitat per Podem ha promés que el Consell “intervindrà els preus del lloguer”, amb l’objectiu de “protegir els col·lectius vulnerables”, “tan prompte com s’aprove la llei estatal d’habitatge”.

També et pot interessar

stats