El Sindicat d'Habitatge de València ocupa un bloc de pisos al barri del Cabanyal

Agents de la Policia Local han multat sis militants del sindicat

Bloc "sota control popular" al barri del Cabanyal de València
Bloc "sota control popular" al barri del Cabanyal de València / Sindicat d'Habitatge de València

El Sindicat d'Habitatge de València (SHV) ha anunciat aquest dissabte l'“alliberament” d'un bloc de pisos propietat de l'Ajuntament de València que asseguren que estan “en desús”. L’ocupació, que asseguren que és en benefici de cinc famílies, ha sigut aquest dilluns, per fer front a una “situació d’emergència habitacional que cap govern ni institució estatal pot solucionar”. 

L’organització havia convocat un acte festiu per a fer pública l’acció. Durant la celebració s’han desplegat grans pancartes a l’edifici i s’han fet parlaments a la porta del bloc “sota control popular”. Agents de la Policia Local de València s’han personat a la zona. 

El sindicat ha informat en les seues xarxes socials que sis membres han sigut multades. En la imatge que acompanya el tuit es pot llegir que l’import d’una ha sigut de 200 euros i el motiu, “circular per la calçada i obstaculitzar la circulació”.

En les darreres setmanes el SHV ha convocat per aturar diversos desnonaments a la ciutat, un dels quals aquest divendres al barri dels Orriols, que consideren que la policia va executar amb violència, i que hauria ferit diverses militants del sindicat. 

¡

També et pot interessar

stats