Desallotjament violent a una família que ocupava un pis d'un fons voltor a València

Els agents han accedit a la vivenda i han començat a llançar cadires i butaques cap a l’habitació on estava la família i dues activistes

Un dels agents de policia que ha entrat al pis d'Orriols i ha llançat els mobles per l'aire / Sindicat de Barri d'Orriols

El desallotjament d’una dona i els seus dos fills d’un pis que havien ocupat al barri d’Orriols de València ha deixat imatges violentes de la policia. En un vídeo compartit a les xarxes socials s’observa com un agent accedeix a la vivenda, després d’aconseguir desbloquejar la porta, que estava barrada amb mobles, i comença a llançar cadires i butaques cap a dins de la vivenda on, espantada, una integrant del Sindicat de Barri d’Orriols, que estava amb la família, els adverteix que li poden fer mal.

Les imatges, que ha difós el Sindicat de Barri d’Orriols, evidencien com l’agent llança fins a tres cadires i dos sofàs cap a dins del pis. Des de l’habitacle on llança aquests mobles, una de les dues activistes que acompanyaven aquesta família els avisa: “Ei, que ens fareu mal!”.

El fons voltor propietari de la vivenda del carrer Sant Joan Bosco de València, al barri d’Orriols, on estava Hannane i els dos fills, d’11 i 16 anys, havia donat un mes perquè desallotjaren el pis. El termini vencia aquest divendres i han hagut d’abandonar el pis. La família passarà la nit en un alberg i no descarta emprendre accions legals per l'acció policial.

La vivenda és propietat d’un fons voltor i aquesta dona i els seus dos fills l’havien ocupada. A les portes de l'immoble, desenes de persones demanaven aquest divendres temps per buscar-los una alternativa per a viure.

Un d’ells era Arturo Peris, membre de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH). Afirma que la família afectada té una vivenda social concedida, per això aquesta entitat intentava negociar un ajornament del desallotjament, fins que la família puga accedir a eixa vivenda social.

La policia ha entrat tirant els mobles per l’aire, ens han patejat la cara i l’estómac, ens han posat el cap contra terra i ens han posat les manilles Anna Torró - Sindicat de barri d'Orriols

En febrer ja van tractar de desallotjar-los, però els van donar un mes de termini, que ha vençut aquest divendres. Poc abans de les 11:00, la policia ha accedit a la casa, on estaven Hannane, els dos fills i dos activistes, asseguts a terra.

“Estàvem dins asseguts en terra i la policia ha entrat tirant els mobles per l’aire, ens han patejat la cara i l’estómac, ens han posat el cap contra terra i ens han posat les manilles”, explicava a À Punt Anna Torró, una de les dues activistes que estaven dins del pis quan ha entrat la policia.

Després, els agents els han tret emmanillats. L’activista considera que l’actuació policial ha sigut “totalment desproporcionada” i assegura que en cap cas l’actitud dels residents ha sigut violenta. “Sols estàvem asseguts en terra esperant que entraren per a anar-nos-en del pis”, manifestava a les portes de la vivenda desallotjada.

Aquesta jove assegura tindre ferides al cap, el coll i les mans a causa de l’actuació policial, raó per la qual es planteja presentar una denúncia.

També et pot interessar

stats