Naix el Sindicat d'Habitatge de València per a fer front als desnonaments

Durant el primer semestre del 2022 hi va haver més de huit execucions hipotecàries al dia a la Comunitat Valenciana

Presentació del Sindicat d'Habitatge de València / À Punt NTC

Els desnonaments continuen sent un problema a la Comunitat Valenciana, sobretot a les grans ciutats, i és que durant el primer semestre del 2022 hi va haver més de huit execucions hipotecàries cada dia. 

Per a frenar aquestes xifres i ajudar a trobar solucions d'habitatge, aquest dissabte es va presentar el Sindicat d'Habitatge de València, la unió dels barris de Montolivet, el Cabanyal, Malilla, els Orriols i el municipi de Burjassot.

El principal problema, diuen, resideix en el moment que els fons voltors es converteixen en els propietaris de les cases de famílies vulnerables: “Volen tirar la gent al carrer per a poder especular amb la vivenda”, explica Arturo Peiró, portaveu del sindicat del barri dels Orriols. “No ofereixen res a cap família, ni lloguer assequible, ni social”.

Amb la creació del nou sindicat volen frenar aquesta problemàtica “amb una comunitat en lluita que tinga el poder d'organitzar-se més enllà de les institucions”, detalla el portaveu de la plataforma, Santiago Fernández.

També et pot interessar

stats