Alacant lidera el rànquing de desnonaments d’Espanya

La Comunitat Valenciana ocupa el primer lloc de tot Espanya en llançaments hipotecaris i el tercer en els relacionats amb el lloguer

Alacant lidera el rànquing de desnonaments d’Espanya / À Punt NTC

Els desnonaments han pujat a Espanya en el primer trimestre de 2022, segons un informe del Consell General del Poder Judicial.

Un informe que indica que a la província d'Alacant és on més han pujat els desnonaments en el primer trimestre d'enguany, ja que s’han produït 996, 300 més que el 2021. 

A més, la Comunitat Valenciana ocupa el primer lloc de tot Espanya en llançaments hipotecaris i el tercer en els relacionats amb el lloguer. L'informe diu també que 11.000 famílies han sigut desnonades a Espanya en el primer trimestre del 2022, cosa suposa 123 llançaments diaris i 5 cada hora. 

Ferran Patón, del Sindicat del Barri de les Carolines d’Alacant, atribueix aquesta pujada dels desnonaments al fet que els bancs volen vendre els habitatges als fons d’inversió, també coneguts com a fons voltor. A més, adverteixen de la pressió que estan patint els lloguers a causa de la proliferació de pisos turístics, que fa que hi haja menys disponibilitat d’habitatges de lloguer per a viure-hi. Per això, consideren que l'escut social no és suficient. 

D’altra banda, des de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, auguren que l'absència d'habitatge públic, l'incompliment dels compromisos internacionals i la no limitació del preu dels lloguers poden complicar les coses més encara la pròxima tardor.

També et pot interessar

stats