El barri alacantí de les Carolines torna a ser escenari de desnonaments

A pesar de pagar el lloguer, el veïnat veu el seu habitatge en perill en caure en mans de fons voltor

María és l'última veïna d’una finca del carrer del Garbinet, al barri de les Carolines, a Alacant / À Punt NTC

El barri de les Carolines, a Alacant, torna a ser escenari de desnonaments, ja que n'estan programats nou en les pròximes setmanes. Tot i pagar el lloguer, el veïnat veu el seu habitatge en perill, en caure en mans de fons voltor. 

María és l'última veïna d’una finca del carrer del Garbinet. Els 28 inquilins que hi vivien ja han marxat i aquest dimecres no sap si també haurà de moure. Pensionista, fa deu anys que viu al pis, i fins ara ha pagat el lloguer: “Jo no és que em negue a pagar: ho he fet fins ara a través del banc i és un habitatge assequible per a mi i el meu fill”, lamenta.  

Té a càrrec seu un fill adult amb una discapacitat. Un primer llançament el van paralitzar al juliol, però María no ha aconseguit que el seu cas es considere una urgència habitacional. 

Els col·lectius veïnals acusen d'una desatenció, que l'especulació aprofita. “Hem presentat una petició de mediació i de moment l’administració local, que és la primera entrada de les persones afectades, no està responent en absolut”, ha explicat Fran Llopis, portaveu del sindicat del barri de les Carolines. 

Aquesta zona, per la ubicació, és una llepolia per als fons voltor, que compren immobles sencers en subhastes i no renegocien lloguers. Però els desnonaments ja s’escampen per més zones i amb casos diferents.

La moratòria per a casos de vulnerabilitat acaba al juny i ara queda a criteri dels jutges. Els primers casos els han guanyat els nous propietaris i aquest dimecres María confia en una segona oportunitat.

També et pot interessar

stats