La Generalitat prepara un decret llei per a combatre les conductes immobiliàries abusives

La norma permetria sancionar els fons voltor o els grans tenidors que assetgen famílies perquè deixen les seues cases

La Generalitat ultima un decrt per sancionar els fons que practiquen l'assetjament immobiliari / À Punt NTC

Saray Navarro, veïna del barri dels Orriols, a la ciutat de València, ha aconseguit que s’ajorne el seu desnonament. Ella, la seua parella i la xiqueta de només sis mesos se n'havien d'anar del pis on viuen i que pertany a un fons voltor. Des que fa dos anys va comprar les claus del pis a uns okupes, aquesta família en situació de vulnerabilitat ha intentat obtindre un lloguer social, però no l'ha aconseguit perquè sempre que ella o algú de la plataforma veïnal ha intentat negociar un lloguer social no els han volgut atendre. A més, en març de l'any passat, quan estava embarassada de la seua filla, els van enviar una empresa de desocupació urgent per a fer-los fora mentre dormien. “Ens va dir que ens n'havíem d’anar en el moment i que ens donaven 500 euros”, ha relatat a À Punt. 

Ara, la sensació que li ha quedat és agredolça perquè a final de febrer la història es repetirà si res no canvia. Anna Torró, portaveu del sindicat del barri, denuncia la injustícia que la jove i la seua xiqueta menuda hagen d’abandonar sa casa.

Per a lluitar contra situacions com aquestes, la Generalitat ultima el decret llei que permetrà sancionar els fons que practiquen l'assetjament immobiliari. Hèctor Illueca, vicepresident segon i conseller d'Habitatge, explica que “l’objectiu és combatre amb sancions importants i un cos d’inspectors les conductes abusives que generen alarma social, com ara la de l’assetjament immobiliari”. 

A més, tant aquests fons com els grans tenidors de València haurien d'oferir una proposta de lloguer assequible, sobretot en casos com el de Saray, que compten també amb un informe de vulnerabilitat. L'advocacia de la Generalitat ja ha donat el vistiplau al text d'aquest decret llei, que podria aprovar-se aquest mateix mes de gener o a principi de febrer.

També et pot interessar

stats