Tres ministres d’Unides Podem donen suport a Illueca i a Lima el primer dia de campanya

Montero, Belarra i Garzón han assistit al míting de la formació morada a València

Tres ministres d’Unides Podem recolzen a Illueca i Lima el primer dia de campanya / À Punt NTC

Irene Montero, Ione Belarra i Alberto Garzón han participat aquest dimecres en el míting d’Unides Podem a València per a donar el seu suport a Héctor Illueca, candidat a la presidència de la Generalitat, i Pilar Lima, que es presenta a alcaldessa de la capital del Túria.

D’aquesta manera, els tres ministres espanyols han donat el tret d’eixida a la campanya en una de les autonomies marcades com a prioritàries per a aquesta cita electoral. 

Tots tres han destacat les polítiques d'habitatge d’Illueca, que han qualificat d’“avantguardistes” així com la seua valentia. I és que segons Montero, quan el PSOE va anunciar la mobilització d’habitatges de la Sareb per a posar-los a la disposició del parc públic, "un autor d'aquesta mesura ja l'estava duent a terme" a la Comunitat Valenciana amb un acord amb l'entitat per a recuperar 600 habitatges. Per això, afirmen, Illueca és el model a seguir en la Comunitat Valenciana. 

En aquest sentit, el candidat de la formació morada ha reiterat el seu compromís amb el dret a l’habitatge. Per a això, ha anunciat que proposaran limitar al 2% respecte a la població total les places d’allotjament turístic a les zones tensades, perquè “el debat real” actualment, ha dit, és si s’intervé o no el mercat, encara que això supose afectar a interessos molt poderosos. Aquesta serà una condició per al tercer Botànic, ha assegurat. 

Per la seua banda, Belarra ha posat l’accent en la lluita contra els poderosos, recalcant que no li deuen “res a ningú”. També ha afirmat que la d’Unides Podem és l’única candidatura que ha proposat crear una cadena pública de supermercats que cree 50.000 llocs de treball “per a mirar als ulls l’oligopoli alimentari” a la casa del “capo” Juan Roig. 

Alberto Garzón ha tornat a enviar un missatge d'unitat en l'arc progressista i ha destacat que la seua organització continuarà treballant "braç a braç" amb Podem en el futur, en línia amb les múltiples aliances que han forjat en aquests comicis. Tot, perquè “la divisió a l'esquerra del PSOE afavoreix al bloc de la dreta”, ha afirmat.

Pel que fa a Pilar Lima, Belarra ha elogiat la seua forma d’enfrontar-se a les barreres que li ha posat la vida, mentre que Montero ha recalcat que és l’“alcaldessa que necessita València” perquè no es posarà de perfil per a remunicipalitzar els serveis públics i "garantir els drets d'habitatge, salut i educació d'aquesta ciutat meravellosa". 

També et pot interessar

stats