Trapero es desmarca de l'estratègia judicial dels líders del 'procés'
La seua defensa assumeix la competència de l'Audiència Nacional per a jutjar l'exmajor dels Mossos.
L'Audiència Nacional ha debatut aquest dimarts sobre la competència per a jutjar l'exmajor dels Mossos, Josep Lluís Trapero, per un delicte de rebel·lió en relació a l'assetjament a la Conselleria d'Hisenda catalana al setembre de 2017. Es confirma que Trapero es desmarca de l'estratègia que els líders independentistes han seguit fins ara.
La defensa de Cèsar Puig, exsecretari general d'Interior català, considera que l'Audiència Nacional no és competent per a jutjar Puig pels delictes de rebel·ió i sedició i demana que el juí se celebre a Catalunya. També l'advocat de Pere Soler, exdirector general de la Policia a Catalunya, creu que l'Audiència Nacional no és competent en aquest cas perquè els possibles delictes van ocórrer a Catalunya i perquè no van actuar contra la forma de govern a Espanya.
És el mateix que fins ara han demanat els líders independentistes al Suprem i que ha sigut rebutjat. Però la defensa de Trapero es desmarca i no en qüestiona la competència. Així ho ha manifestat l'advocada de l'exmajor dels Mossos, Olga Tubau, qui ha assegurat que no formularà cap al·legació a aquesta qüestió.
La fiscalia la qüestiona la imparcialitat de tribunals catalans
El fiscal Pedro Rubira, per la seua part, considera que els fets que es jutgen sí que van trascendir el territori català i es basa en la doctrina del Suprem per a justificar la competència de l'Audiencia Nacional. Es més, ha qüestionat la imparcialitat dels tribunals catalans per a enjudiciar els delictes de sedició i rebel·lió derivats del procés.
Dels quatre acusats, només dos la qüestionen, l'exsecretari general d'Interior Cèsar Puig i l'exdirector dels Mossos Pere Soler, mentre que els altres dos, Trapero i la intendent Teresa Laplana, han declinat presentar al·legacions assumint de facto que siga aquest tribunal el que els jutge. La sala decidirà els pròxims dies.