Tots els detalls de la investidura de Mazón: el ple tindrà lloc dijous i la presa de possessió serà dilluns que ve

Vox reitera el suport al candidat popular, amb qui formarà govern, mentre que el PSPV i Compromís votaran en contra

Llanos Massó inicia la ronda de contactes amb el candidat popular, Carlos Mazón
Llanos Massó en la ronda de contactes amb el candidat popular, Carlos Mazón / Twitter: @ppcv

El ple d'investidura com a president de la Generalitat del candidat del Partit Popular, Carlos Mazón, tal com ell mateix havia avançat, se celebrarà aquest dijous, 13 de juliol, a partir de les 10:00 hores en les Corts. La presa de possessió serà el dilluns 17 de juliol. Així ho han donat a conéixer aquest dilluns els grups parlamentaris després de la reunió de la junta de síndics, la primera després de les eleccions del 28 de maig. S'ha acordat per unanimitat avançar el calendari per a facilitar el canvi de govern. També s'ha decidit que la investidura se celebre en una única jornada.

Des de Vox, han reiterat que votaran a favor de la investidura del candidat popular, amb qui formaran govern. En canvi, el PSPV i Compromís votaran en contra perquè consideren que la coalició de govern acordada entre les formacions és "el pacte de la vergonya".

El síndic del PP, Miguel Barrachina, ha defés que el seu partit "s'asseurà amb tothom en les Corts per a intentar aconseguir acords en benefici dels valencians", i ha considerat que el PSPV és el menys indicat per a donar lliçons sobre pactes.

Constitució de les catorze comissions

La junta de síndics també ha aprovat, de forma pactada i unànime, la constitució aquest dimarts de les catorze comissions parlamentàries d'aquesta legislatura. En les presidències de les comissions estaran representats tots els grups del parlament valencià.

En concret, el PP presidirà huit comissions: Coordinació, Drets Humans, Educació i Cultura, Política Social i Ocupació, Sanitat i Consum, Medi Ambient, Igualtat de Gènere i la de Radiotelevisió Valenciana i l'espai audiovisual.

Per la seua banda, Vox assumirà la presidència de tres comissions (Justícia, Agricultura i Obres Públiques); el PSPV-PSOE presidirà les comissions d'Hisenda (Toni Gaspar) i Assumptes Europeus (Josefina Bueno), i Compromís presidirà la comissió d'Indústria.

A més, s'ha acordat que l'última setmana de juliol tindrà lloc el ple d'elecció dels sis senadors territorials que corresponen a la Comunitat Valenciana; el grup popular proposarà tres candidats, al grup socialista li correspondran dos, i a Compromís, un. El president de la Generalitat en funcions, Ximo Puig, ja ha mostrat la seua voluntat de ser senador territorial. 

També et pot interessar

stats