Toni Pérez reclama Sánchez un finançament just per a Alacant després de dos anys a la cua

El president de la Diputació d'Alacant considera que no pot relegar-se una província pel color polític i ha dit que això respon a una voluntat "sectària"

Toni Pérez en 'Les notícies del matí'

L'alcalde de Benidorm i nou president de la Diputació d'Alacant, Toni Pérez, ha reclamat en Les notícies del matí un finançament just per a la província d'Alacant. Pérez ha criticat la inversió que reben els alacantins que, segons ha explicat, ha estat penalitzada pel govern de Pedro Sánchez durant dos anys consecutius com "la província que menys inversió per càpita ha rebut de tot l'Estat de les 52 que hi ha". Considera que no pot relegar-se a una província pel color polític i ha dit que això respon a una voluntat "sectària".

El president de la corporació provincial ha destacat que Alacant, amb més dos milions d'habitants, és "una província que aporta molt a Espanya" i per això ha requerit un "tracte just".

Així mateix, Toni Pérez ha reiterat la necessitat d'un nou sistema de finançament autonòmic i ha lamentat que aquest nou sistema "estiga sotmés als interessos polítics en funció d'una investidura".

A més, comparteix amb el cap del Consell, Carlos Mazón, la preocupació pels 55.000 milions d'herència de deute després de huit anys de govern del Botànic en la Generalitat. "M'agradaria saber en què s'han invertit els recursos per a tindre aqueix deute".

D'altra banda, ha reconegut la dificultat que prospere el recurs que preparen al Tajo-Segura, però ha dit que no els en queda una altra que "lluitar i batallar" perquè les retallades en l'aigua "ja estan ocasionant un dany social i econòmic irrecuperable".

També et pot interessar

stats