Mazón veu “inassumible” els 12.000 euros de deute públic que cada valencià hauria d’assumir si es repartira

El cap del Consell lamenta “l’herència econòmica penosa” que deixa el Botànic a l’actual govern del PP i Vox

Carlos Mazón, a la dreta, conversa amb Luis Barcala, alcalde d'Alacant, en la visita a l'ajuntament d'aquesta ciutat
Carlos Mazón, a la dreta, conversa amb Luis Barcala, alcalde d'Alacant, en la visita a l'Ajuntament d'aquesta ciutat / Twitter Carlos Mazón

Un deute de més de 12.000 euros per cada valencià, una xifra “totalment inassumible”, al parer del president de la Generalitat, Carlos Mazón. És la quantitat estimada a partir dels més de 55.000 milions d'euros de deute públic de la Comunitat Valenciana. Si es repartira entre la població, eixiríem a 12.000 euros per cap. Per aquesta raó, i segons els càlculs dels cap del Consell, reduir aquesta xifra de deute s’ha convertit en un “repte” per al nou govern de la Generalitat.

El president valencià ha explicat, durant una visita a l’Ajuntament d’Alacant, que aquests dígits suposen una "enorme llosa" en l'etapa que ara s'obri i que són conseqüència de la mala gestió econòmica durant els huit anys del Botànic del socialista Ximo Puig. En aquest període la Comunitat Valenciana ha sigut, al costat de Catalunya, l'autonomia líder en deute amb més de 55.000 milions d'euros. El 2022, la xifra es va incrementar en quasi 3.900 milions.

És "una herència econòmica penosa", afirmava Mazón. “De la queixa no es viu, sinó de la reacció”, asseverava el cap del Consell. Afegia que tractarà que hi haja un canvi per a activar l'economia rebaixant impostos, disminuint la despesa política i reduint el nombre de polítics, entre altres mesures.

Segons el cap del Consell, "en aquests moments a la Generalitat només li presta diners el Tresor d'Espanya, la qual cosa és un drama", ja que no es pot "eixir per ací a demanar diners perquè ningú ens els dona". "Això és la realitat a la qual ens enfrontem; sabem el que hem heretat", ha advertit el popular.

També et pot interessar

stats