La Diputació d'Alacant ultima el recurs per a detindre l'augment del cabal ecològic de Tajo

La finalitat és evitar l'"incalculable" impacte tant agrícola com econòmic i social per a la província alacantina

Reunió de la comissió tècnica provincial de l'Aigua de la Diputació d'Alacant
Reunió de la comissió tècnica provincial de l'aigua de la Diputació d'Alacant / À Punt NTC

La Diputació d'Alacant ultima el recurs contra el pronunciament del Tribunal Suprem (TS) que denega la paralització cautelar de l'augment del cabal ecològic del Tajo, que en la pràctica disminueix els enviaments del transvasament al Segura. La finalitat és evitar l'"incalculable" impacte tant agrícola com econòmic i social per a la província alacantina.

La comissió tècnica provincial de l'aigua de la Diputació s'ha reunit aquest dimarts de manera extraordinària i urgent per a analitzar la resposta a l'acte de l'alt tribunal, conegut la setmana passada. Encomana a la mesa provincial de l'aigua, dependent de la Diputació, que interpose la iniciativa judicial més adequada.

Constituïda per juristes i experts en aigua, aquesta comissió provincial ha estat presidida en la primera part pel president de la Diputació, Toni Pérez, del PP, qui ha assegurat que la institució provincial "no escatimarà cap esforç" en la defensa dels interessos hídrics d'Alacant.

Durant diverses hores, els especialistes han avaluat i analitzat la situació per a marcar el "full de ruta" que seguirà la Diputació. L'objectiu final és mantindre les transferències del Tajo-Segura a través d'un recurs que es presente dins dels terminis que dona el Suprem.

Pérez ha afirmat que la retallada del transvasament afecta tots els sectors del sud de la Comunitat Valenciana, inclòs el consum de boca, i dificulta la "senda de prosperitat" que representa l'agricultura alacantina, considerada com l'horta d'Europa. Malgrat que aquesta situació és coneguda, ha lamentat que el govern central "no escolte" els interessos d'aquesta terra.

De manera paral·lela a l'actuació que facen la Regió de Múrcia i la Junta d'Andalusia, als quals també el Suprem ha denegat les seues peticions, la Diputació d'Alacant argumentarà que la disminució de cabals provocarà "una afecció socioeconòmica al teixit social i productiu de la província", és a dir, "a tots els habitants". "Demanarem unes mesures cautelars perquè el mal que s'infligisca no és recuperable ni en el territori, ni en l'agricultura, ni per al consum d'aigua, fins i tot de boca", ha advertit.

També et pot interessar

stats