La taxa turística del Botànic passa l'últim tràmit abans d'aprovar-se definitivament

Des del PP, Ciutadans i Vox acusen el Consell de "turismefòbia" perquè la norma només busca "castigar" les empreses hoteleres i els seus treballadors, així com el conjunt dels valencians

Ple del Consell aquest divendres
Ple del Consell aquest divendres / Twitter: @generalitat

La proposició de llei que contempla aplicar una taxa turística voluntària en els municipis de la Comunitat Valenciana ha superat aquest divendres l'últim tràmit parlamentari abans de ser aprovada definitivament pel ple de les Corts.

La iniciativa, presentada pel Botànic, ha tirat avant en la comissió d'economia, pressupostos i hisenda, amb els vots favorables del PSPV, Compromís i Unides Podem, i en contra de l'oposició, després d'haver-se debatut i votat les esmenes presentades pels grups al text.

Les úniques propostes assumides han sigut les presentades pels signants de la llei, mentre que s'han rebutjat les esmenes de l'oposició que plantejaven la supressió de tots i cadascun dels articles i disposicions de la norma.

Des del PP, Ciutadans i Vox han insistit a acusar el Consell de "turismefòbia", ja que consideren que la norma només busca castigar les empreses hoteleres i els seus empleats, així com el conjunt dels valencians. Segons assenyalen, no és el moment d'aplicar un impost a un sector que ho ha passat molt malament amb la pandèmia.

El Botànic, per part seua, ha retret a l'oposició que no haja plantejat millores a una taxa que s'aplicarà i que acabaran aplicant també els partits que ara la rebutgen, i han considerat que la proposta és "raonable i assenyada".

Esmenes del PSPV, Compromís i Unides Podem

Els grups del Botànic han presentat una sèrie d'esmenes, que han sigut aprovades, encaminades a aclarir alguns dubtes que tenien els ajuntaments, reforçar la voluntarietat de la taxa, i adaptar la qualificació i nomenclatura dels allotjaments a la llei de turisme, oci i hospitalitat.

També et pot interessar

stats