Colomer, en contra de la taxa turística: "Rectificar és de savis"

El secretari autonòmic de Turisme espera que es puga "rebobinar" durant la tramitació parlamentària de la proposta

Colomer, en una imatge d'arxiu
Colomer, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha tornat a rebutjar la implantació de la taxa turística que proposen els grups parlamentaris del Botànic —PSPV, Compromís i Unides Podem—. Assegura que "abraça l'esperança" que durant la tramitació parlamentària es puga "rebobinar": "Rectificar és de savis i de demòcrates", ha asseverat durant una entrevista en 99.9 Plaza Radio.

La proposta que han registrat a les Corts els socis del govern valencià contempla la creació de l'anomenat impost valencià sobre estades turístiques, que podran aplicar els ajuntaments quan passe un any de moratòria des de l'aprovació. Tindrà un cost segons la categoria de l'establiment i els consistoris podran establir dos trams anuals per a aplicar-lo, segons la temporada.

Sobre la qüestió s'ha pronunciat Colomer, que ha deixat clar que no està entre dues mars —pel fet de ser socialista i estar al capdavant de Turisme— sinó que es troba "en la mar del sector, amb una convicció que no toca la taxa, sempre respectant els que pensen el contrari i creguen que és important". Ell, més aviat, defensa que ara no ho és i ha criticat el context en què es planteja la proposta, "en plena sisena onada, amb la inflació i quan el sector no s'ha reconstruït". "Després de dos anys de sofriment i de pèrdues, sincerament, aquesta no pot ser la resposta institucional a un sector com el del turisme", ha postil·lat. "Crec que no és el millor dels moments en absolut —ha insistit—. La taxa té un recorregut i en els preliminars de la llei tornarà a haver-hi un episodi de participació i escolta, espere que activa, perquè això no ha succeït".

Per al responsable del turisme valencià, comparar la situació de la Comunitat Valenciana amb la d'altres destinacions amb aquesta taxa turística, com ara Amsterdam o Roma, "no és un argument impecable", ja que aquelles ciutats tenen "una capacitat de reclam, uns atributs i una dinàmica que poc tenen a veure amb algunes de les nostres destinacions, que han de barallar el preu".

També et pot interessar

stats