El jutge permet a Puigdemont eixir de Sardenya i el cita el 4 d'octubre

El Tribunal Suprem envia a Itàlia l'eurorde contra el líder independentista català

Un manifestant protesta contra l'arrest de Puigdemont
Un manifestant protesta contra l'arrest de Puigdemont / Reuters
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
24 de setembre 2021 - 15:14 Actualitzat: 24 de setembre 2021 - 18:30

L’expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha quedat en llibertat aquest divendres. El jutge li ha permés eixir de Sardenya però l'ha citat el 4 d'octubre davant el Tribunal d’Apel·lació de Sàsser sobre l'enviament a Espanya. 

El Tribunal d'Apel·lació de Sàsser (Itàlia) l’ha deixat en llibertat i podrà abandonar l'illa, ja que no ha establit cap mena de mesura cautelar. Segons ha explicat a les portes de la presó l’advocat a Itàlia, Agostinangelo Marras, les previsions han sigut “més favorables del que esperaven”. A més, el Tribunal sard ha fixat per al pròxim 4 d’octubre la primera vista sobre l'extradició a Espanya. 

El jutge ha considerat que l'arrest ahir a l'aeroport de l'Alguer es va realitzar d'acord amb la llei, però ha decidit deixar-lo en llibertat sense mesures cautelars, amb l'única imposició que no abandone Sardenya durant uns dies fins que decidisca sobre la seua situació.

Puigdemont, que va intervindre en la vista telemàticament i sobre el qual pesa una l'ordre europea de crida i cerca cursada pel Tribunal Suprem per un delicte de sedició i malversació, abandonarà previsiblement les pròximes hores la presó d'alta seguretat de Sàsser en què es troba empresonat.

El magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que instrueix la causa a l'expresident de Catalunya Carles Puigdemont, ha remés a les autoritats judicials italianes l'euroorde cursada el 14 d'octubre de 2019 contra ell, així com la qüestió prejudicial plantejada en el seu moment davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

Ho ha fet a través d'un ofici enviat al representant d'Espanya en Eurojust perquè remeta dos documents al Tribunal d'Apel·lació de Sàsser (Itàlia), que tenia previst celebrar a partir de les 14 hores una audiència de convalidació de l'arrest en la qual haurà de determinar si el deixa en llibertat, acorda mesures cautelars o bé l'envia a presó provisional.

A l'expresident de la Generalitat de Catalunya l'han detingut aquest dijous a l'aeroport de la ciutat de l’Alguer (Sardenya), per l'orde de crida i cerca del Tribunal Suprem. Puigdemont s’havia desplaçat a l’Alguer per a participar en els actes de la trobada de l’Aplec Internacional 2021 i per a reunir-se amb el president de la regió autònoma de Sardenya i amb el síndic de la ciutat. 

També et pot interessar

stats