Subordinats de l'exconsellera Alicia de Miguel l'exoneren de la contractació amb Gürtel

Set testimonis proposats per la defensa de l'exconsellera assenyalen com a responsable Enrique Navarro, l'excap de gabinet que va acusar De Miguel, imputacions que l'exconsellera va negar

L'exconsellera de Benestar Social Alicia de Miguel, durant la declaració com a acusada en l'Audiència Nacional
L'exconsellera de Benestar Social Alicia de Miguel, durant la declaració com a acusada en l'Audiència Nacional / À Punt NTC
22 de juny 2023 - 14:46

Set subordinats de l'exconsellera valenciana Alicia de Miguel han avalat la seua versió en el judici de Gürtel i l'han eximida de qualsevol decisió sobre la contractació amb la trama. Els testimonis, proposats per la defensa de De Miguel, per a qui es demanen nou anys d'inhabilitació, han responsabilitzat de les decisions a l'excap de gabinet d'aquesta, Enrique Navarro, també acusat. 

Navarro va assenyalar l'exconsellera, com la persona que li va demanar contractar l'empresari de Gürtel Álvaro Pérez, el Bigotes, perquè tenia "amistat" amb el llavors secretari general del PP valencià, Ricardo Costa, i "proximitat" amb Camps. De Miguel va desmentir els fets i va acusar Navarro de mentir "de manera descarada" després d'arribar a un acord amb Fiscalia.

"El cap de gabinet coordinava tot l'acte en si i s'encarregava del tema de la contractació"; "el cap de gabinet era el que s'encarregava de tot", s'ha escoltat declarar els testimonis, que han desvinculat l'exconsellera del "detall de la contractació" i han circumscrit la seua acció a "l'impuls polític" del departament.

Diversos ex directors generals han confirmat que tenien delegades les competències de contractació de contractes menors, però no han arribat a resoldre amb claredat les preguntes de la Fiscalia sobre qui donava les ordes. 

Els 300 testimonis anticipen sessions fins al 20 d'octubre

En la sessió d'aquest dijous el tribunal ha recordat que el judici serà llarg. Hi ha programades sessions fins al 20 d'octubre per la quantitat de testimonis citats, vora 300, sense perjudici que la renúncia a algun d'ells canvie la previsió.

L'expresident de la Generaliat, Francisco Camps, és la principal figura política imputada en la causa, que investiga la contractació del Consell amb Orange Market, la branca valenciana de Gürtel. El ministeri públic atribueix a Camps la instrucció i li demana dos anys i mig de presó i deu d'inhabilitació. Una versió que, aquesta setmana ha avalat en la seua declaració qui fora la mà dreta de l'expresident, l'exsecretari general dels populars valencians, Ricardo Costa, que l'ha responsabilitzat d'aquestes operacions.

També et pot interessar

stats