Soler i Bielsa accepten integrar-se en una llista unitària encapçalada per Morant

La ministra de Ciència i Innovació serà la primera secretària general del PSPV-PSOE en la seua història

Diana Morant serà la primera secretària general del PSPV-PSOE en la seua història

Els candidats a la presidència del PSPV, Carlos Fernández Bielsa i Alejandro Soler, han acceptat aquest dimarts de vesprada la seua integració en una llista unitària encapçalada per l'actual ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, segons ha pogut confirmar À Punt NTC. Els tres aspirants a succeir Ximo Puig s'han reunit hui a la seu madrilenya de Ferraz amb el secretari d'organització dels socialistes, Santos Cerdán, per a tractar de tancar una llista única que evitara la celebració de primàries. La ministra de Ciència i Innovació serà la primera secretaria general del PSPV-PSOE en la seua història.

Poques hores després d’avançar-se la notícia, el PSPV ha confirmat que Diana Morant és l’única candidata a la secretaria general del partit. A través d’un comunicat, ha explicat que l’acord busca generar “un nou projecte polític il·lusionant, alineat amb el que representa Pedro Sánchez a Espanya, que siga capaç de combatre i véncer les dretes en l'àmbit de la Comunitat Valenciana”.

Els socialistes asseguren que la finalitat és “modernitzar” els processos del partit, “fomentant el diàleg i la participació de la militància, al mateix temps que s'obri el partit perquè servisca d'instrument útil a la societat majoritària i de progrés al territori valencià”. “L'acord impulsa un projecte de partit plural, obert a tota la societat, en el qual totes i tots siguen benvinguts”, conclou.

Bielsa, actual alcalde de Mislata (Horta Sud) i secretari general per la província de València, havia formalitzat el primer la seua precandidatura per a liderar els socialistes valencians. El candidat defenia que el partit necessita un “canvi tranquil” que genere un “lideratge propi i autònom” i partisca des de l'“experiència actual del municipalisme” i el “protagonisme de la militància”.

Per la seua banda, el secretari provincial del PSPV-PSOE d'Alacant, Alejandro Soler, va presentar la documentació de la precandidatura una hora després de Bielsa. Soler destacava la seua voluntat de posar en marxa un partit que recupere la majoria social de la Comunitat Valenciana i represente tota l'organització en el “millor projecte possible perquè el PSPV n'isca enfortit”.

Diana Morant, que també va presentar el seu projecte per a liderar l'executiva aquest dilluns, aspira a convertir-se en la primera secretària general en la història del PSPV-PSOE. “He presentat la meua inscripció com a candidata i us vull demanar permís, amb tota la humilitat i energia, perquè em deixeu eixir a combatre la dreta i guanyar-la”, assegurava.

També et pot interessar

stats