Els sis sobres explosius contenien pólvora i metralla

Els investigadors asseguren que la fabricació és molt rudimentària i que la podia haver feta qualsevol persona amb accés a internet

Imatge del paquet requisat a l'ambaixada d'Ucraïna a Madrid aquest dimecres
Imatge del paquet requisat a l'ambaixada d'Ucraïna a Madrid aquest dimecres / À Punt NTC

Els sis paquets explosius enviats per correu ordinari en els darrers dies a Espanya contenien material pirotècnic casolà similar a la pólvora i també xicotets trossos de metralla, segons fonts de la investigació citades per Efe.

La fabricació dels sobres, marrons, de mida similar i quatre d'ells amb lletra manuscrita de cal·ligrafia idèntica, és molt senzilla. Els serveis de seguretat consideren que els podria haver armat qualsevol persona amb accés a internet.

Les primeres indagacions han confirmat que tots van ser enviats des d'Espanya als seus destinataris: el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, la ministra de Defensa, Margarita Robles, les ambaixades d'Ucraïna i els EUA, el Centre de Satèl·lits de la Unió Europea (a la base aèria de Torrejón de Ardoz)Instalaza, l'empresa d'armament de Saragossa que ha fabricat part del material que el govern espanyol va enviar en un paquet d'ajuda militar a Ucraïna al març.

Dels sis sobres només n'ha explotat un, a l'ambaixada d'Ucraïna, on va causar ferides lleus a un treballador. La resta van ser interceptats pels controls de seguretat. El primer, dirigit a Pedro Sánchez, es va detectar el 24 de novembre, i l'últim aquest dimecres a la delegació diplomàtica dels EUA a Madrid.

També et pot interessar

stats