Setmana de reunions per a acordar noves restriccions abans de Nadal

A més de la cimera de presidents i presidentes convocada per a dimecres, està previst que es reunisca la mesa interdepartamental i la comissió interterritorial de salut pública

Imatge d'arxiu d'una reunió de la Mesa Interdepartamental
Imatge d'arxiu d'una reunió de la Mesa Interdepartamental / À Punt NTC

Aquesta setmana, en el compte enrere abans de les festes de Nadal, es preveuen una sèrie de reunions en l'àmbit estatal i autonòmic per a reforçar les restriccions i frenar de forma coordinada l'escalada de contagis de covid-19.

La incidència del coronavirus ha fet entrar Espanya en risc extrem de contagi aquest divendres, segons el semàfor covid elaborat pel Ministeri de Sanitat, amb 511 casos per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies. La distribució del coronavirus a l'estat, però, és desigual.

La Comunitat Valenciana, amb 563,4 punts, es troba lleugerament per damunt de la mitjana espanyola. Les autonomies amb menys contagis notificats en relació amb la seua població són Castella-la Manxa (245,2), Andalusia (286,1) i Extremadura (331,4). En l'altre extrem s'hi troben Navarra (1.359,2), País Basc (1.038,6) i Aragó (843,1).

Davant aquesta situació, el president del govern estatal, Pedro Sánchez, ha anunciat que la conferència de presidents i presidentes autonòmics convocada per a afrontar l'avanç de la sisena onada del coronavirus tindrà lloc aquest dimecres.

La reunió serà telemàtica i l'objectiu principal serà analitzar l'evolució de la pandèmia i estudiar mesures compartides per a fer-li front.

Un dia abans, es reunirà la comissió interterritorial de salut pública, on participen els representants de sanitat de les diferents comunitats autònomes. També està prevista la reunió del comité científic, que encapçala Fernando Simón.

A hores d'ara, la incògnita és si la reunió de la Mesa Interdepartamental que el president Ximo Puig ha anunciat "com més prompte millor" es farà abans o després d'aquestes dues trobades amb presència del govern valencià.

El cap del Consell ha assegurat que defendrà en la Conferència de Presidents de les mesures anticovid actuals, com el certificat, la mascareta i la ventilació, més que no aplicar noves restriccions. Puig, però, vol ampliar l'obligació del passaport covid a més llocs públics, sobretot aquells on ens podem llevar la mascareta.

També et pot interessar

stats