Puig reunirà la Interdepartamental "com més prompte millor"

El cap del Consell defendrà en la Conferència de Presidents una acció coordinada per a plantar cara a la sisena onada de la pandèmia

Imatge d'arxiu de la Interdepartamental del passat mes de juny
Imatge d'arxiu d'una Mesa Interdepartamental de la Generalitat / GVA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat aquest dissabte que convocarà una reunió de la Mesa Interdepartamental "al més prompte possible" i que les decisions que s'hi prenguen estaran determinades per les veus expertes en salut pública i la Conselleria de Sanitat Universal.

El cap del Consell ha assegurat que defendrà en la Conferència de Presidents de la pròxima setmana una acció coordinada entre totes les comunitats autònomes per a donar "la millor resposta" a l'hora de plantar cara a la sisena onada de la pandèmia.

Puig ha valorat positivament la convocatòria d'aquest conclave per part del president espanyol, Pedro Sánchez, en un moment "complicat" alhora que ha fet una crida a la responsabilitat individual per a mantindre la prudència en els contactes socials.

Davant l'expansió de la variant òmicron i el conseqüent augment de contagis, el president ha qualificat de "positiva" la resistència de les vacunes a aquesta mutació. Així, Puig ha defensat com un "gran actiu" la vacunació de terceres dosis de reforç entre la població valenciana i l'ampliació de la immunització a aquelles persones que per diversos motius encara no han encetat la pauta vacunal.

Quant a la possible implantació de noves restriccions, el cap del Consell ha remarcat que s'ha de "persistir en les mesures ja implantades" i ha apostat per estendre l'aplicació del certificat covid a tots els àmbits on puga haver-hi la possibilitat de llevar-se la mascareta. Puig també ha recordat la importància de la ventilació de cara a les festes de Nadal.

També et pot interessar

stats