Sánchez convoca una conferència de presidents per afrontar la sisena onada del coronavirus

El president del govern espanyol farà aquest dissabte una declaració institucional des de Barcelona per a donar-ne més detalls

Pedro Sánchez en una declaració institucional
Pedro Sánchez en una declaració institucional / Europa Press

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha convocat aquest dissabte una conferència de presidents i presidentes com a conseqüència de l'avanç de la sisena onada del coronavirus, que ha posat Espanya en risc molt greu de contagis a les portes de les festes de Nadal.

El cap de l'executiu farà aquest diumenge una declaració institucional des de la seu de la delegació del govern a Catalunya on previsiblement posarà dia i lloc a la trobada. Segons fonts de Moncloa, no s'espera que Sánchez anuncie noves restriccions.

L'objectiu de la pròxima conferència de presidents serà abordar la situació de la pandèmia "i reforçar la cogovernança i la cooperació institucional", segons ha anunciat la Secretaria d'Estat de Comunicació. A l'espera de coordinar les agendes, la intenció de la Moncloa és que se celebre el pròxim dimarts 22 de desembre.

La incidència a Espanya ha superat aquest divendres la barrera de 500 punts, amb 511 casos per cada 100.000 habitants en els últims cartorze dies. Així, la incidència entra en risc extrem de contagi, segons el semàfor covid elaborat pel Ministeri de Sanitat. El risc de contagi ha augmentat a tot l'Estat 38 punts en les últimes 24 hores (473 casos). En els darrers set dies, la incidència ha pujat 188 punts (323,07). 

Sánchez va avançar el mes de novembre passat en l'obertura del 14é Congrés del PSOE de Canàries la celebració d'una conferència de presidents autonòmics a l'illa de La Palma, i va apuntar que es faria a començament de 2022.

No obstant això, segons han informat fonts de la Moncloa, la reunió extraordinària que es convocarà la pròxima setmana no afecta la celebració d'aquesta cimera, prevista per a mitjan gener de 2022. 

De moment, es desconeix el dia i el lloc on se celebrarà la pròxima conferència de presidents autonòmics, ja que la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, està encara en contacte amb els mandataris de les comunitats autònomes. 

L'última conferència de presidents es va celebrar 30 de juliol a Salamanca i va estar marcada per l'absència del president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, i per les queixes d'algunes comunitats autònomes, principalment les governades pel PP, pel format de la reunió. La principal crítica, que el cap de l'executiu, Pedro Sánchez, va incloure tan sols dos punts en l'orde del dia i que els mandataris autonòmics només van disposar de cinc minuts per a exposar-hi els seus plantejaments.

També et pot interessar

stats