Sánchez convoca els líders autonòmics per a adoptar "mesures compartides"

Davant l'augment dels contagis, el president estatal ha emfasitzat que cal “intensificar les accions contra el virus”

Declaració institucional de Pedro Sánchez, aquest dissabte
Declaració institucional de Pedro Sánchez, aquest dissabte / À Punt NTC

El president del govern estatal, Pedro Sánchez, ha realitzat aquest diumenge una declaració institucional des de la seu de la delegació del govern a Catalunya, on ha anunciat que la conferència de presidents i presidentes autònomics convocada per a fer front a l'avanç de la sisena onada del coronavirus tindrà lloc el pròxim dimecres.

La reunió serà telemàtica i l’objectiu principal serà analitzar l’evolució de la pandèmia i estudiar mesures compartides per a fer-li front.

Segons ha indicat el cap de l’executiu, Espanya registra una incidència acumulada de 511 casos per cada 100.000 habitants en catorze dies. Una xifra inferior a la d’altres països europeus, però que “no podem donar per bona” i, per tant, cal “intensificar les accions contra el virus”, ha dit.

Sánchez també ha avaluat les xifres de vacunació fins al moment. Així, ha volgut recordar que fa un any "encara no s'havia administrat cap vacuna", però ara el 90% de la població major de 12 anys ja compta amb la pauta completa. A més, el 82% de les persones majors de 70 anys han rebut la dosi de reforç.

La vacunació dels xiquets i xiquetes d'entre 5 i 11 anys també avança a bon ritme, tal com ha celebrat Sánchez. Tres dies després que s'iniciara, ja s'ha administrat el vaccí al 5% de la població infantil.

També et pot interessar

stats