El Senat dona llum verda a la llei que revaloritza les pensions

La norma ha tirat avant amb les crítiques del PP, Vox i Ciutadans, que consideren insuficient el primer paquet de mesures de reforma de les pensions

Una parella de jubilats compra en un supermercat
Una parella de jubilats compra en un supermercat / Arxiu

El ple del Senat ha aprovat definitivament la llei que torna a revaloritzar les pensions d'acord amb l'evolució de l'índex de preus de consum (IPC), amb crítiques del PP, Vox i Ciutadans, que consideren insuficient el primer paquet de mesures de reforma de les pensions. La llei ha eixit avat amb 151 vots a favor, 108 vots en contra i tres abstencions.

El Congrés ja va aprovar el passat 2 de desembre la primera part de la reforma de les pensions que planteja el govern espanyol, en derogar així els elements centrals dissenyats pel PP el 2013 i imposant la tornada a l'IPC com a referència per a revaloritzar les prestacions i la fi del factor de sostenibilitat, que no ha arribat a entrar en vigor.

La norma entrarà en vigor abans de l'1 de gener de 2022 i inclou també el mecanisme d'equitat intergeneracional (MEI) i contempla una pujada de cotitzacions durant deu anys per a fer front a la jubilació del denominat baby-boom o nous incentius per a la jubilació demorada, com ara una pujada de la pensió del 4% per cada any de retard, un xec únic de fins a 12.000 euros o una mescla de tots dos. L'objectiu d'aquestes mesures és afavorir la permanència dels treballadors de més edat en el mercat de treball i acostar l'edat real de jubilació a la legal.

També et pot interessar

stats