La inflació puja fins al 5,6% al novembre a la Comunitat Valenciana, una dècima més que la mitjana espanyola

L'IPC puja especialment a la província de Castelló i a la d'Alacant en comparació amb el mateix mes del 2020

17.11.2021 | L'escalada de preus i el fenomen de la reduflació
Escalada de preus

Els preus dels productes i dels serveis han pujat un poc mes durant l'últim any a la Comunitat Valenciana que al conjunt d'Espanya. En concret, l'índex de preus al consum (IPC) del mes de novembre, publicat aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), indica que la inflació valenciana va créixer un 5,6% en comparació amb el mateix mes del 2020, una dècima més que al conjunt d'Espanya (5,5%). Tot i això, la pujada al novembre va ser del 0,2%, una dècima menys que la mitjana nacional.

Les dades mostren que on més van créixer els preus durant l'últim any ha sigut a la província de Castelló, amb un repunt de l'IPC del 5,9%. La d'Alacant acumula un encariment de preus del 5,8% mentre que València se situa en el 5,4%. La vivenda, l'electricitat, l'aigua, el gas i altres combustibles són els principals responsables d'aquest repunt de preus a la Comunitat Valenciana, amb un increment del 19,1%, igual que el transport, que es va encarir un 13,6% en comparació amb novembre de l'any passat.

Al conjunt d'Espanya, el repunt de l'IPC del 5,5% situa la inflació en el seu nivell més alt en 29 anys, segons les dades publicades aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Malgrat aquesta realitat, la taxa interanual de l'IPC registrada al novembre és una dècima inferior a l'avançada a la fi del mes passat per l'INE (5,6%). En el cas de la taxa mensual (0,3%), la dada definitiva també és una dècima menor a la que va avançar Estadística (0,4%).

Amb la dada interanual de novembre, el més elevat des de setembre del 1992, l'IPC encadena l'onzena taxa positiva consecutiva.

També et pot interessar