El Senat aprova la reforma de l’Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana

Morera qualifica d'èxit que s'incloga en l'últim ple de la cambra alta abans que es dissolga per la convocatòria d’eleccions.

El Senat aprova la reforma de l’Estatut d\'Autonomia de la Comunitat Valenciana
El Senat aprova la reforma de l’Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana

El ple del Senat aprova aquest dimecres la reforma de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana perquè les inversions de l'estat espanyol es facen d'acord amb el pes poblacional de la regió. 

Així està previst després que cap grup parlamentari no ha presentat esmenes en la cambra alta a la reforma de l’Estatut. 

D’aquesta manera, entrarà en vigor una reforma que es va aprovar a les Corts ja fa quasi huit anys, al març del 2011, però que, per diverses circumstàncies polítiques, ha estat paralitzada al Congrés dels Diputats des de llavors.

Morera qualifica d’èxit que s’incloga en l’últim ple del Senat

El president de les Corts, Enric Morera, ha qualificat d'èxit que s'incloga en l'últim ple del Senat abans que es dissolga per la convocatòria de les eleccions generals del 28 d'abril.

Morera ha explicat a més que, una vegada la reforma s'aprove a la cambra alta, ha de tornar al parlament valencià per a la ratificació final. Així, proposarà a la junta de portaveus que aquesta votació s'incloga en el pròxim ple de les Corts, que serà la setmana que ve.

Puig acudirà a la votació al Senat 

El president de la Generalitat, Ximo Puig, es desplaçarà a Madrid per a assistir a la votació del projecte de reforma de l'Estatut, que després hauran de ratificar les Corts.

També et pot interessar

stats