Sémper afirma que pactar una investidura amb el PSOE és una manera de "derogar el sanchisme"

Els populars admeten que és una "solució extraordinària" per a un moment "extraordinàriament important"

Borja Sémper, en una imatge d'arxiu
Borja Sémper, en una imatge d'arxiu / Pablo Requejo (Europa Press)

El vicesecretari de Cultura del Partit Popular, Borja Sémper, ha matisat que pactar una investidura amb el PSOE de Pedro Sánchez, tal com va oferir el dimecres el líder popular Alberto Núñez Feijóo, és una manera de “derogar el sachisme”. Ha justificat la qüestió al·legant que és una “solució extraordinària” per a un moment “extraordinàriament important”.

“Que el PSOE, que Pedro Sánchez, pactara amb el Partit Popular i no amb els independentistes seria una forma també de derogar el sanchisme”, ha sostingut el dirigent popular en una entrevista en Cadena Ser en la qual ha apel·lat a la necessitat d'un gran acord entre PP i PSOE, com va ocórrer a Alemanya.

Sémper ha manifestat que el país viu un moment “complicat” i que les mesures que es necessiten impulsar “han de transcendir de les sigles per a pensar en el conjunt dels espanyols”.

En aquest sentit, ha reivindicat que “Espanya necessita canviar de rumb” i necessita “deixar de ser protagonitzada pels interessos” dels partits independentistes per a pensar en el conjunt dels espanyols. “Aquest és un posicionament que fa no massa temps hauria posat d'acord a PSOE I PP. Hui, desgraciadament, no és possible”, ha lamentat.

“Això no va de regatejos”

Sémper ha tornat a desmentir que el seu partit haja fet una crida al transfuguisme en les files del PSOE perquè alguns diputats donen suport a la investidura de Feijóo, assegurant que no està en política per a “fer regatejos” i “pegar navallades”.

“No apel·laré jo a diputats individuals, no estic tan boig, no estic tan sonat, no soc tan irresponsable”, ha assegurat matisant que el missatge del PP s'ha tractat només d'una “apel·lació” a l'enteniment per al conjunt dels socialistes, no als diputats.

Per al dirigent popular, la política “no va de trànsfugues”, sinó de preguntar-se si PP i PSOE poden posar-se d'acord. “És tan desficaciat pensar que en un moment com l'actual el Partit Socialista i el Partit Popular es posen d'acord? Perquè sembla que és desficaciat segons ens ha dit el PSOE”, ha lamentat.

En aquest sentit, ha indicat que la seua formació, el que vol amb el PSOE, és compartir “la necessitat fins i tot imperiosa” de “caminar junts en aquest moment”, tot això malgrat la distància que separa els dos partits.

“Som partits diferents, però convindria que fórem capaços de posar-nos d'acord almenys en una cosa, i és l'interés compartit per Espanya, en un moment crucial, en un moment en el qual haurem de decidir sobre aspectes essencials per a l'estabilitat del país i per al benestar dels espanyols”, ha afegit.

No dona per perduda la investudura de Feijóo

Sémper ha reiterat que en les files del PP són conscients de com de “difícil” serà tirar avant la investidura de Feijóo, si bé ha rebutjat “quedar-se de braços plegats” al carrer de Génova.

“L'alternativa és molt pitjor i a més no compliria amb el mandat de les urnes, en les quals a nosaltres ens han votat més de huit milions de persones”, ha indicat, confessant que, no obstant això, ni s'enganyen a ells mateixos ni pretenen “enganyar ningú” amb les seues possibilitats.

El dirigent del PP ha recordat que tenen el mandat del rei d'intentar conformar govern i que intentaran en el “poc menys d'un mes” que queda fins a la sessió d'investidura obtindre la resta de vots favorables necessaris. “Jo en aquesta vida no done res ni per perdut ni per guanyat”, ha resolt.

També et pot interessar

stats