El sector progressista del CGPJ es reuneix sense consens sobre la seua dimissió en bloc

Els vocals confien a poder pactar una postura de cara al ple d’aquest dijous

El Consell General del Poder Judicial porta en funcions des de fa quatre anys
Façana de l'edifici del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) / Jesús Hellín / Europa Press

El sector progressista del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) es reuneix aquest dimarts per a valorar la seua possible dimissió en bloc per a forçar la renovació de l’òrgan quan ja fa quatre anys de la seua caducitat. Encara no hi ha consens entre aquests huit vocals.

Dijous passat el vocal progressista Álvaro Cuesta va iniciar la proposta arran de la renúncia de la seua companya Concepción Sáez davant de la “insostenible” situació del Consell, tant per la interinitat com per les tensions internes. L’objectiu era fer que els altres set vocals progressistes se sumaren a la seua dimissió, trencar així el quòrum del ple i forçar el pacte entre govern i oposició per a renovar l’òrgan.

No obstant això, les fonts de l'òrgan de govern dels jutges consultades indiquen que des de llavors la teoria inicial s'ha anat afonant pels creixents dubtes que la partida dels huit vocals progressistes puguen arribar a lligar de mans el CGPJ. És per això que no existeix una posició unànime i la reunió podria ser infructuosa.

Els interrogants giren al voltant de les conseqüències pràctiques d'aquesta hipotètica dimissió col·lectiva. En primer lloc, pel quòrum del ple, que actualment, és d'11 –deu més el president– per la qual cosa la partida dels vocals progressistes podria impedir que es constituïra. No obstant això, des de l'ala conservadora s'avisa que, ja que Mozo és un president interí, podria interpretar-se que amb els deu membres conservadors és possible continuar treballant.

Els conservadors alerten també que la renúncia conjunta podria constituir un delicte d'abandó de la funció pública.

També et pot interessar

stats