Sanitat demanarà al Ministeri la vacuna contra el papil·loma per als xiquets majors de 12 anys

Actualment l'administració només finança el suer per a les xiquetes

Una xiqueta es vacuna contra el virus del papil·loma humà
Una xiqueta es vacuna contra el virus del papil·loma humà / À Punt NTC

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha explicat aquest dimecres a les Corts que demanarà al Ministeri de Sanitat la incorporació per a xiquets a partir dels 12 anys de la vacuna contra el papil·loma, que ara només es finança a les xiquetes.

Estudis internacionals assenyalen que la vacuna contra el virus del papil·loma humà (VPH) és efectiva per a previndre quasi el 90% dels casos de càncer de coll d'úter. Aquesta va ser, per exemple, l'esperançadora conclusió que va llançar a finals de 2021 un estudi publicat per la revista britànica The Lancet.

A més, el Grup Assessor d'Experts en Immunització de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) han conclòs que una única dosi de la vacuna contra el virus del papil·loma humà (VPH) ofereix una protecció "sòlida" i comparable a la de les dues injeccions pautades en l'actualitat.

A Espanya, el vaccí contra l'VPH s'inclou en el calendari vacunal de totes les comunitats autònomes i s'administra de manera gratuïta a les xiquetes de dotze anys. Per als xiquets, està fora del programa oficial tret d'algunes autonomies. A la Comunitat Valenciana està indicada també per a homes que mantenen relacions sexuals amb altres homes fins als 26 anys, tot i que no està dins del sistema públic de salut. Un grup d'investigació de Fisabio i la Universitat Politècnica de València ha demanat que s'amplie la vacuna a tota la població masculina.

També et pot interessar

stats