Sánchez i Puig inauguren a Morella el nou traçat de l'N-232

Aquesta nova carretera és una reivindicació històrica, té una inversió de 46 milions d'euros i inclou un viaducte de 60 metres d'altura i de 432 metres de longitud

El president del govern espanyol, al centre, i el de la Generalitat, junt a altres autoritats de la Comunitat Valenciana observen el nou viaducte del traçat de la N-232
El president del govern espanyol, al centre, i el de la Generalitat, junt a altres autoritats de la Comunitat Valenciana observen el nou viaducte del traçat de la N-232 / Generalitat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Ximo Puig, inauguraran aquest dimecres a Morella (Ports) el nou traçat de la carretera N-232 en el port de Querol al seu pas pel municipi, segons fonts de la subdelegació del govern espanyol a Castelló i de l'Ajuntament de Morella.

Aquesta nova carretera és una reivindicació històrica sorgida per a millorar la mobilitat viària del corredor cantabricomediterrani i aconseguir "més cohesió territorial a la Comunitat Valenciana", segons ha defés Puig en nombroses ocasions. Un macroprojecte que té una inversió de 46 milions d'euros i salva el difícil camí de revoltes que recorren els conductors de vehicles particulars i nombrosos camions per a salvar el port de Querol. Per a això s'ha construït un viaducte de 60 metres d'altura i 432 metres de longitud.

La nova infraestructura suposa un augment de la seguretat de la via i una disminució del temps de viatge amb altres nuclis de població més grans i amb zones de serveis.

Amb aquestes obres, l'N-232 en el tram del port de Querol-masia de la Torreta reduirà en set quilòmetres el traçat de la via i en més de deu minuts el temps de circulació per aquest port. A més, es redueix el desnivell del mateix amb un pendent més progressiu. També augmentarà la seguretat de la carretera amb un nou carril per a vehicles lents.

S'han contemplat també accions de protecció ambiental, així com mesures complementàries d'integració, que suposen aproximadament un 15% del pressupost de l'obra.

També et pot interessar

stats