Sánchez obri el curs polític al Senat amb preguntes sobre Catalunya i el deute autonòmic

Els membres de les formacions independentistes s'absentaran del ple per la celebració de la Diada.

Pedro Sánchez, al Senat
Pedro Sánchez, al Senat / Europa Press

El president del Govern, Pedro Sánchez inaugura el curs polític amb una compareixença al Senat, on està previst que conteste tres preguntes de l’oposició.

En la seua estrena com a portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó, demanarà a Sánchez una valoració política de les recents declaracions que el president Quim Torra va fer al Teatre Nacional de Catalunya, en què exigia un referèndum d'autodeterminació i feia una crida a la desobediència si la sentència sobre els líders independentistes presos no és absolutòria.

Serà un ple amb l'absència dels polítics de formacions favorables a la independència de Catalunya per la celebració de la Diada.

El portaveu d'Units Podem a la cambra alta, Ramón Espinar, preguntarà al Govern de quina manera millorarà la situació econòmica i social dels espanyols, una vegada superada la crisi econòmica. Una qüestió que té lloc enmig de les negociacions entre l’executiu i Podem pels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2019.

La senadora de Fòrum Astúries, Rosa María Domínguez de Posada, traslladarà la pregunta reservada al Grup Mixt, en la qual demanarà a Sánchez que valore la constitucionalitat de condonar deute "discrecionalment a determinades comunitats autònomes".

Els diferents grups polítics al Senat traslladaran a la resta de membres del govern socialista una bateria de preguntes sobre més temes, com ara la seguretat dels agents de la Guàrdia Civil a la frontera de Ceuta i Melilla, la pujada d’impostos que l’executiu negocia amb Podem, o les mesures previstes per a garantir la neutralitat de l’espai públic a Catalunya.

Per a aquesta sessió s’han registrat tres mocions. El Partit Popular reivindicarà la participació del Senat en els objectius d’estabilitat pressupostària i de deute públic i en una segona moció ha demanat el compliment dels Pressupostos Generals de l’Estat per a equiparar el salari de les diverses forces i cossos de seguretat de tot l’Estat. Per la seua banda, la moció de Podem insta l’executiu a enfortir les polítiques públiques de cooperació al desenvolupament.

També et pot interessar

stats