Sánchez equipara les dretes espanyoles a Trump i avisa: "Hem de frenar PP i Vox"

El president del govern estatal reuneix els diputats i els senadors socialistes al Congrés per a insuflar-los ànim de cara al 23J

Sánchez, aquest dimecres en la reunió amb diputats i senadors al Congrés
Sánchez, aquest dimecres, en la reunió amb diputats i senadors al Congrés / Mariscal (Efe)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha convocat aquest dimecres els grups parlamentaris del PSOE al Congrés i al Senat per a explicar-los les raons que l'han dut a avançar les eleccions generals al 23 de juliol i motivar-los de cara a una cita tan decisiva. Amb un to molt més dur del que és habitual, el mandatari ha arengat els diputats i senadors del seu partit i ha carregat de manera contundent contra el bloc de dretes que conformen PP i Vox, als quals ha comparat amb el "trumpisme" i el "bolsonarisme". I ha alertat sobre el "corrent reaccionari" que podria marcar el futur del país els pròxims anys. "Hem de frenar-los", ha proclamat.

"Estic convençut que, si ens mobilitzem, a Espanya no ocorrerà el que hem vist en altres països. Guanyarem les eleccions el 23J", ha dit als seus. En aquest sentit, Sánchez ha avisat que les dretes els acusaran de "frau" per a "embrutar" els comicis i que des dels mitjans es diran "barbaritats" dels socialistes, perquè els conservadors tenen posició de domini al sistema mediàtic. A ell, ha dit, voldran detindre'l com a responsable del suposat frau electoral. "No és nou, els seus mestres nord-americans llançaren una turba embogida contra el Capitoli per a denunciar un engany fals", ha recordat, en al·lusió al cercle de l'expresident Donald Trump.

Sánchez, rebut entre aplaudiments i amb tots els parlamentaris en peu, ha entonat el mea culpa a l'inici de la intervenció pels mals resultats del PSOE en les eleccions autonòmiques i municipals del 28 de maig, en les quals el partit va perdre una part immensa del poder territorial. "Cap líder pot mirar cap a un altre costat quan els seus reben un càstig tan immerescut", ha dit el president, que assegura que va prendre la decisió d'avançar les eleccions generals per "consciència", pensant en els seus companys i en el seu "treball".

El dirigent del PSOE creu que fins al 23J "la tempesta serà tremenda", si s'ha de jutjar l'"aperitiu" d'"insults i brutícia" que ja han tingut durant la campanya del 28M. Considera, per això, que tant PP com Vox tractaran de "crispar fins a límits insospitats" perquè no s'escolten els arguments dels socialistes. I ho faran, ha afegit, "des de la posició de domini que tenen als grans mitjans". Des d'ací, ha insistit, "vindrà una campanya encara més feroç d'insults i desqualificacions".

Davant aquest escenari, Sánchez demana als seus donar "la batalla" a una dreta "embravida" i sense "cap pudor" de tornar arrere, que tractarà de tacar la campanya amb tota mena de desqualificacions, encara que el treball que hi haja per davant siga "descomunal. Perquè Espanya, ha assenyalat, "es mereix el millor". "Vos demane que responguem aquesta allau d'insults i de mentides amb arguments i dades", ha insistit als parlamentaris i senadors socialistes.

També et pot interessar

stats