Sánchez diu que França s'ha compromés a avançar catorze anys les connexions ferroviàries transfrontereres

El tram Montpeller-Perpinyà estava previst inicialment per a 2044 i aquest dijous el govern gal ha dit que l'avançarà al 2030

Corredor mediterrani
Corredor mediterrani

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha assegurat aquest dijous en un comunicat que França s'ha compromés a accelerar les connexions transfrontereres entre Espanya i França dels corredors atlàntic i mediterrani. Sánchez, en concret, ha detallat que el govern gal ha dit que donarà prioritat al tram Montpeller-Perpinyà i que acabarà els dos corredors ferroviaris europeus el 2030, dada que avança en catorze anys la previsió en el cas del corredor mediterrani.

El compromís ha arribat durant la cimera bilateral que aquest dijous han celebrat a Barcelona Espanya i França. La ministra ha qualificat la fita de "clau" per a garantir la interconnexió entre tots dos països. “Espanya està plenament compromesa amb la interconnexió de les nostres xarxes de transport i està fent un gran esforç perquè la connexió amb França siga una realitat, però necessitem que hi haja un entossudiment similar a aquests projectes pel costat francés. Per a això, tots dos països hem de complir amb els compromisos i el termini de 2030 per a la realització dels corredors atlàntic i mediterrani”, ha assegurat Sánchez.

Els experts, de fet, esperaven que la cimera de Barcelona servira perquè França es comprometera a accelerar els terminis de construcció i que el 2030 els Pirineus ja no suposen un coll de botella a les exportacions valencianes. El comissionat del govern espanyol, Josep Vicent Boira, ha explicat aquest dijous a À Punt la importància d'agilitzar el tram Montpeller-Perpinyà, que fins ara estava previst que es concloguera el 2044.

També et pot interessar

stats