Boira: "El 100% del corredor mediterrani està ja planificat"

El comissionat del govern destaca que s'està treballant en el canvi d'ample del tram Castelló a Vandellòs, el tram Xàtiva - La Encina i la connexió del port d'Alacant

Josep Vicent Boira a 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

El 100% de la construcció del corredor mediterrani "està ja planificada i ja es veu la llum al final del túnel". Ho ha destacat a Les notícies del matí el comissionat del govern espanyol per al desenvolupament del corredor mediterrani, Josep Vicent Boira.

Segons ha indicat, s'ha "accelerat molt" en els últims quatre anys i, mentre que en 2018 el 40% del corredor estava sense planificar, "hui ja està tot planificat i, per tant, sabem el que volen fer".

A més, s'ha augmentat en 30 punts els trams en obres i això implica que tot i els retards "les coses van prou bé".

Boira ha destacat com a punts clau en marxa aquest curs el canvi d'ample d'ibèric a estàndard del tram Castelló a Vandellòs que "ja està en obres" i també s'està treballant en el tram Xàtiva - La Encina que "obrirà les portes a la connexió d'Alacant".

També s'està treballant, ha afegit, en el projecte de connexió del port d'Alacant amb el corredor mediterrani amb via d'ample internacional.

Boira ha remarcat que aquesta infraestructura ferroviària és una aposta en l'àmbit social, econòmic i mediambiental. "Per a l'exportació i la viabilitat econòmica el corredor mediterrani és imprescindible, però també per als passatgers i la descarbonització del transport".

El comissionat ha destacat que els trànsits seran mixtes, tant per a mercaderies com per a passatgers, i que "per cada euro invertit en el corredor mediterrani es recuperen tres i mig", segons de les dades de la UE.

Segons el comissionat, el territori valencià i també l'espanyol sempre ha sigut una illa ferroviària i ara amb el corredor se superarà i ajudarà a la competitivitat de les empreses.

Josep Vicent Boira ha destacat que el corredor mediterrani estarà preparat abans que la gigafactoria de Sagunt estiga en funcionament.  

També et pot interessar

stats