Avancen les actuacions del corredor Mediterrani

El govern trau a licitació les obres per a l'ample europeu entre Castelló i Vandellòs

Avancen les actuacions del corredor Mediterrani
10 d'abril 2021 - 16:49

El projecte del corredor mediterrani continua avant amb la licitació de les obres per a l'ampliació estàndard entre les estacions de Castelló i Vandellòs, a Tarragona.

La construcció de la infraestructura, que es desplegarà al llarg de 150 quilòmetres de longitud, es dividirà en dos trams: de Castelló a Vinaròs, i de Vinaròs al municipi tarragoní. El projecte comptarà amb una inversió total de 121 milions d'euros; 76,77 milions destinats per al primer tram i 45 milions per al segon. El termini d'execució estimat és de 18 mesos.

L'objectiu és implantar l'amplària estàndard de via, passant de l'actual de 1.668 mm a 1.435 mm. Les obres comprenen les operacions necessàries en plataforma, superestructura i electrificació i es pretén, d'aquesta manera, garantir l'adequada prestació, capacitat, estabilitat i fiabilitat dels trànsits de viatgers i mercaderies.

Així mateix, també s'inclouen millores com la reposició de les pantalles acústiques a l'estació de Benicàssim, l'ampliació d'un pas inferior de carretera i per a vianants a l'estació de Torreblanca i una nova andana amb pas inferior a Vinaròs.

A més, es construiran noves rampes als finals d'andana a les estacions de Les Palmes, Benicàssim, Orpesa, Torreblanca, Alcalà de Xivert, Santa Magdalena de Polpís, Benicarló-Peníscola i Vinaròs, i es prolongarà l'andana a Orpesa, amb una nova senyalització amb franja groga de seguretat i paviment de botons.

Aquests avanços arriben després que el govern valencià declarara el passat gener la priorització del traçat del corredor mediterrani a través la costa per a unir tota la Comunitat Valenciana amb Europa.

També et pot interessar

stats